Eliminarea temelor pentru acasa

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Eliminarea temelor pentru acasa

Musafir

2016-11-09 14:28

Dar majoritatea copiilor daca nu ar avea teme ar sta numai in fata calculatorului. Câți citesc din proprie inițiativa o carte. Apoi ne mirăm ca copii nu stiu sa se exprime. Câți se duc la teatru ? Daca se elimina temele drumul spre nestiinta este mai sigur.

Musafir

2016-11-09 19:10

Dupa 5-6 ore de studiu la scoala, urmeaza 3-4 ore acasa cu teme, asta fiind in clasa a-5-a, ma intreb oare cand ajunge in clasa a -8-a va avea teme 5-6 ore iar orele la scoala vor fi 6-7? Oare mai apuca sa respire bietul copil? Nu mi-se pare ok!

Musafir

2016-11-09 19:13

• Buna inițiativa.Felicitari!!!!
Emy

#54 Re:

2016-11-09 19:35

#27: Addicted -  

Sa nu generalizam, cunosc multi parinti care supravegheaza copilul cand face teme, fac impreuna cu ei, eu am facut si fac teme impreuna cu copilul meu, uneori ne ia si 3-4 ore, din care matematica cate 20 de probleme per tema, vi-se pare normal? Programa scolara este diferita de acum 30-20 de ani, copii sunt imbuibati cu materii care nu le vor folosi vreodata in viata, sa fim realisti un pic! 

Ana Ghe

#55 Fara teme s-ar auzi mai multe rasete de copii

2016-11-09 21:11

Oare de ce suntem mirati ca nu merg la scoala zambind? Multi si-au pierdut bucuria de a descoperi lucruri noi...legat de scoala. Pt. profesori propriul obiect este "zâna" dar totusi nu integrala este sensul vietii. Noi supravietuim si daca nu rezolvam o fractie pe zi. Ne petrecem putin timp cu copiii si atunci cand o facem...tot de scoala aducem vorba...

Musafir

2016-11-10 06:40

sunt dascăl de treizeci de ani si sunt sigură ca psihopedagog că nu se pot operationaliza conceptele fara a se consolida prin teme acasa

Musafir

2016-11-10 15:23

Am semnat această petitie pentru că am văzut în depresie din cauza stresului de la școală și aici nu ma refer la cele 6/7 ore de școală,ci la ce se întâmplă după școală. Sunt prea multe teme si uneori nu dorm nopțile doar că sa termin temele. Am slăbit 5 kg într o lună și am fost dusă la psiholog dar degeaba. Nu înțeleg gândirea aceasta . Fac 12 clase si după nu stiu unde sa ma duc,nu stiu ce sa fac doar pentru că învățam despre analizarea unei propoziții,despre munții Ural,despre Imperiul otoman,bizantin etc. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit doar că nu cred că aceste lucruri o să mi folosească vreodată. Nu spun că aceste materii nu sunt importante doar ca sunt prea multe lucruri care, peste ceva ani,nu o sa ma ajute. Școala e importantă,dar cu măsură. Nu ar trebui să ne pierdem zilele,noptile,fericirea ba chiar sănătatea pentru ceva ce nu o să ne folosească.

Musafir

2016-11-10 19:53

Copiii trebuie sa aibă copilarie si timp pentru creație,joaca,odihna si comunicare ! Sunt deacord cu lecturi si câteva teme la matematica si română (..dar sa nu piardă mai mult de o ora max.două cu ele).In rest sa faca ce le place si sa se canalizeze pe obiectele care le plac si au înclinație.Această programa scolară...epuizanta atât pentru copiii dar si pentru părinți, nu face decât sa ne imbolnaveasca ! !!!Din cauza stresului din ce in ce mai mulți copii se imbolnavesc grav (boli autoimune -de care nu mai scapi !!!!)Multi dintre ei merg la psihologi ! Vi se pare normal???Unde mai e veselia,bucuria de a fi copil,de a merge la scoală , de a invata lucruri noi???

Parerea mea este ca programa scolară trebuie refăcută cu simț de răspundere . Cei care lucrează la ea sa fie oameni cerebrali si sa se puna ei in situatia acestor copiii ! Vreau sa cred ca se va schimba ceva in bine intr-un viitor cât mai apropiat ! Mulțumesc ! 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-11-10 19:57

Musafir

2016-11-16 16:15

Doresc dezvoltarea creativitatii si eliminarea stresului inutil, cauzat de teme care cuprind exercitii mecanice sau memorarea de informatii fara utilitate practica.
Mona

2016-11-29 15:42

Sunt de acord! În felul acesta scap si eu de corectat sute de exerciții, desi nu obișnuiesc să le dau teme multe! (2 exerciții*25 de caiete=50 exerciții).

Musafir

2017-09-20 09:52

Copilul meu sufera de migrene, cefalee, diagnosticat de neurolog din cauza stresului la 12-13 ani. Am crezut ca are vreo tumora sau altceva de gen, i-am facut si RMN. Mi s-a recomandat odihna, fara stres, cum? Are scoala 6 ore si teme alte 6. 2 ore seara si 4 ore dimineata. Total 12 ore. Sta cu nurofenul pe birou. Pleaca nemancat la scoala ca nu are timp. Scrie pana la ora de plecare la scoala. De ce nu iesim in strada ca cei din Spania? Ce avem mai scump pe lume? Daca nu-i aparam noi, atunci cine? Profesorii cred ca sunt copiii nimanui. Isi bat joc de ei. Stam la capataiul lor cand fac febra si ne doare. Dar asta? Ii maltratam. Suntem si noi complici ca acceptam. Putem sa ne opunem. Fiecare in parte si impreuna! 

Taticul

2017-11-07 18:26

Romanii dorm  !  Asteapta mai degraba propuneri care vin in ani., in loc sa ia pur si simplu initiativa !

O tara de zombie, fara exceptie  !

NU categoric temelor pentru acasa copiilor  !

Musafir

2017-11-09 07:31

Categoric NU temelor pentru acasa.
Arierin

#65 Re:

2017-11-10 07:09

#27: Addicted -  

Copiilor li se sterge identitatea si se transformă în mici robotei stand o zi intreaga făcând lecții.Ei trebuie sa iasa sa invete din experimente sa aiba activitati diverse...Dacă părinților chiar le pasa.Cei care sunt de părere că ar trebui ținuți în casa sau la scoala cât mai mult cu capul în carti sunt părinți care de fapt sunt prea ocupați să se implice alături de copii lor .Trist! 

Musafir

#66 Teme

2017-11-12 12:11

La scoala profesori nu au timp sau uni nu vor 

Baiatul meu din clasa a 6 are de vineri pana luni la romana 10 pagini cu exerciti 

La mate are teme 

La restul materiilor la fel chiar si la religie le preda si trebuie sa invete parca toti trebuie sa stie de maslu si alte lucruri 

Nu ii ajuta deloc 

Testarile sunt groaznice 

Daca pe vremuri orice copil stai de 5 acum sunt 3 de zece copii de 7 si opt nu iar restu sunt clasa de jos 

Daca un copil face la un test 5 exerciti din 10 i a 5 

In alte tari copii sunt atrasi la noi sunt parinti atras sa cotizeze 

In cele 10 min de pauza daca ies afara si alearga sunt considerati agitati Si UITE ASA ESTE CONSIDERATA ROMANIA

Elena

2017-11-27 10:09

Fara teme acasa!!!

mishiP

#68 teme

2019-10-03 05:20

trebuie sa distribuim petitia asta in cercul nostru de prieteni - haideti sa-i facem pubilicitate cat mai mult.

Musafir

2019-10-31 09:10

Foarte multi copii ajung sa aiba nevoie de consiliere psihologica din cauza volumului mare de teme, din cauza presiunii scolare, din cauza ca nu mai au timp de relaxare, de joaca, de petrecut timp cu familia. Nu mai spun de alte activitati care ii plac copilului sau sa faca un sport ceva...

Multi cad in depresie, pe pastile cu efecte nocive...altii tentative de suicid pentru ca simt ca nu pot face fata! Sunt coplesiti!

Materii multe, unele inutile...Sapte ore pe zi in clasa a VI-a...

Ar trebui se existe optionale. Elevul sa aleaga ce-i trebuie si ce-i place, ce materii il va ajuta in meseria pe care si-o va alege. Profesori motivati, bine platiti, care sa se reinventeze, sa foloseasca tehnologie avansata pentru a capta interesul copiilor si binenteles sa li se permita acest lucru. 

Temele le fura timpul si copilaria!

Concluzie:

Scoala sa se faca la scola!