BNR trebuie sa intervina asupra cursului CHF pt.credite

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția BNR trebuie sa intervina asupra cursului CHF pt.credite

Musafir

2011-06-28 10:46

Marea smecherie a bancilor e ca ne-au dat lei la un curs mic si ne iau tot lei la un curs urias, fara ca noi sa fi vazut cum arata vreodata un CHF. Acum doi ani s-au grabit sa-mi spuna ca-mi maresc rata dobanzii, fara ca eu sa ma pot opune in vreun fel. Dupa cateva zile au revenit, dar nu uita niciodata sa-mi scrie ca am ramas dator cu sume de genul 0.5 CHF, dupa un sistem de calcul ciudat pe care nici angajatii bancii nu-l cunosc.

Musafir

2011-06-28 14:15

Cand am solicitat imprumut la O T P BANK mi sa raspuns ca nu pot suporta o rata mai mare de 600,00 lei si mi au aprobat imprumutul pentru aceasta rata.Acum imi cer lunar o rata de peste 1200,00 lei cind veniturile mele au scazut.Mi se spune ca nu m a obligat nimeni sa fac imprumutul in chf,nimeni nu e vinovat,nu se poate face nimic.Dar de ce bancile au avut asemenea oferte,erau capcane?Daca eu cumpar de la alimentara un produs pe care daca il consum ma intoxica,vinovat sunt eu?sau cine?Ar trebui bancile sa nu mai ofere imprumuturi decit in lei,acum bancile au restante mari si clientii pling.Cine cistiga?

Musafir

2011-07-11 16:29

camatari care ne dau chitante

Musafir

#4 Re:

2011-07-12 10:28

#2: -

Atunci cand se lansa oferta pentru credite in chf, bnr nu a iesit sa spuna ca sunt riscante, doar dupa 2010,si la modul '' fraierilor! ati luat teapa''.Halal bnr- stat- guvern; ce patriotism inflacarat sa ai cu un asemenea comportament. Bravo UNGARIA-popor intelept,macar in al 24-lea ceas sa invatam ceva.Oare, se gandsc smecherii astia, cat de umiliti suntem? ca ne-au dat informatii cu portia, si noi ii alegem si ii platim tocmai pentru a ne apara si a deveni cu totii mai puternici. Unde este sloganul din imnul tarii?....sper sa ne desteptam, si mult noroc...poate se mai naste un Soros sa execute CHF( si pentru romani!!!)

Musafir

2011-07-12 10:42

Bogdan Radu

#6 Dar de ce sa te apere BNR?

2011-07-12 12:05

Sunt om cu credit in CHF. Dar a fost vointa mea sa fac acest lucru... Voi sunteti inca dupa fusta mamei: Doamne de la 5, Banca mi-a crescut cursul valutar...
Fiti macar cu maduva dreapta si nu mai plangeti ca nimeni nu v0a obligat s abva luati apartament, casa, sau altele...A fost alegerea noastra sa facem credit

Musafir

2011-07-12 12:26

Ar cam fi cazul sa intervina si BNR,pentru a nu permite Bancilor sa faca doar ce doresc ele in aceasta tara !

Musafir

2011-07-12 12:49

BNR = 0/momiie

Musafir

2011-07-12 12:52

va rugam interveniți ca ajungem toți în strada

Musafir

2011-07-12 13:42

Ar fi firesc sa intervina guvernul in aceasta problema

Musafir

2011-07-12 17:33

Datorita deprecierii leului fata de CHF rata mea a crescut cu 62%. Daca BNR nu intervine 90% din cei care au credite in chf vor intra in incapacitate si va fi singurul vinovat pentru ca a incurajat bancile comerciale sa acorde astfel de credite neintervenind absolut deloc. Alte state au intervenit protejand populatia dar omul-dezinflatie doarme.

Musafir

2011-07-12 18:15

Situatia este efectiv de toata mizeria.
Se risca depasirea gradului de suportabiliate al populatiei...

Factorii de decizie politica (guvernamentala,bancara,etc) nu trebuie sa se joace cu starea de nervozitat si sferinta populatiei(butoi cu pulbere).In final uniti sau nu, vom avea reactie ca cetateni impinsi la limita si cu drepturi...

Musafir

2011-07-13 10:21

oameni care au credite in CHF unitiva cum sa intamplat si in alte tari civilizate
Johnny

#14 Re: Re:

2011-07-13 16:02

#4: - Re:  

Daca BNR ingheata azi cursul si maine CHF pica cu 50% iar nu e bine, nu? Eu zic sa pui mana pe carte si sa citesti care e treaba cu economia, cu valutele, cu piata, cu speculatorii. Daca ai semnat contractul ca domn' primar, acum suporti consecintele. Cand cursul este mentinut artificial, cineva tot trebuie sa plateasca. De ce sa platesc eu oalele sparte de tine?

Musafir

2011-07-13 23:40

Poate in al 12-lea ceas sa se trezeasca si BNR....

Musafir

2011-07-14 01:13

cu cat mai repede, cu atat mai bine!

Musafir

2011-07-14 09:23

Cred ca bancile au facut o mare prostie dand credite foarte usor. Acum ar trebui sa fie lasate sa intre in faliment. Asta presupune ca oamenii si tarile care nu mai pot plati sa nu mai plateasca datoriile si sa facem ca circuitele economice sa se desfasoare mai mult la nivel local intre entitati economice din propria noastra zona economica. Trebuie sa participam mai putin la circuitele economice internationale care prezinta riscuri prea mari de blocaj. Oamenii si vointa lor misca economia, nu banii. Trebuie sa terminam cu mentinerea unor structuri bancare si finaciare corupte, ineficiente, si lacome care acum au ajuns sa cumpere tari si guverne impunand propria politica asupra natiunilor care nu mai au posibilitatea sa raspunda. Este foarte simplu sa raspundem. Intram in faliment si ne formam proriile circuite economice cu vointa noastra si cu propria noastra moneda. Odata ce tarile intra in faliment bancile private care au imprumutat aceste tari vor fi silite sa intre si ele in faliment si sa fac loc unor noi instutii finaciare conduse dupa principii economice sanatoase. Nu trebuie ca statele sa continue sa faca datorii facind propria populatie si clasa politica din aceste state prizoniera bancilor internationale private. Statele trebuie sa-si declare falimentul ca sa putem scapa de acest sistem international financiar corupt care din prea multa lacomie sugruma natiunile fara a pune ceva in loc.

Musafir

2011-07-15 22:03

Problema romanilor nu vine numai de la creditele angajate ci si de la politicienii romani care nu fac nimic pentur a usura viata oamenilor de rand. Bancile au transferat toate riscurile posibile asupra clientilor fara nici un pic de rusine, fara sa asigure un minim de protectie si civilizatie. Daca platesti 9 din 10 ani si in ultimul an nu mai faci fata la plata ratelor banca iti ia tot, scoate imobilul la licitatie si te lasa fara acoperis deasupra capului. Nu este corect

Musafir

2011-07-15 22:06

Hoti si nemernici sunt toti politicienii care au lasat bancile sa batjocoreasca un popor intreg dupa ce ne-a adus in situatia de a ne indatora. Am ajuns de rasul lumii, in tara noastra suntem batjocoriti si umiliti, platim pentru bunastarea altor natiuni si popoare nu pentru poporul nostru. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Musafir

2011-07-15 22:09

Uite asa ne-am vandut poporul, linistea si bunastarea poporului, prin reprezentare de politicieni care nu au facut nimic pentru popor, doar pentru ei - neam de banditi si hoti la drumul mare.

Musafir

2011-07-16 23:08

Nu mai avem nimic de facut,trebuie sa ne rugam la dumnezeu sa scada chf ptr ca oricum suntem terminatii.
Daca vrem sa facem refinantare nu te baga nimeni in seama ptr ca pretul unui ap a scazut cu 40la suta
adi

2011-07-18 23:31

domnule jonny, daca de maine audi vinde a3 la pretul de 10000 EURO, tu cumperi unul, iar peste 3 ani vine si spune ca acest audi merge doar 5 ani, tu esti vinovat pt ca l-ai cumparat ? ( ei spun ca trebuia sa te gandesti ca ceva nu e in regula )
Creditatul in valuta

#23 Cretitatul

2011-07-20 13:29

Sunt prost, dar sunt si fudul. Nu-mi admit idiotenia de a fi luat credit in CHF cand eu sunt platit in lei si acum vreau sa imi plateasca Boc Audi-ul si termopanele.
X

#24 Re: Cretitatul

2011-07-29 11:02

#23: Creditatul in valuta - Cretitatul

Sa-ti fie rusine nenorocitule! Cei care au luat credite(si mai ales in CHF) au cautat cel mai mic cost de finantare dintr-un singur motiv: cel economic. Acesti oameni nu au primit nimic gratis ca TINE, nu au furat cum ai furat tu si neamu' tau, trebuie sa munceasca din greu ca sa obtina ceva in viata. TU ai vazut care este dobanda la creditele in LEI? Noi nu furam banii ca tine! Si tu vii aici si ne dai lectii?

credit

2011-08-01 15:09

Domnilor guvernanti,toata lumea va uraste.D-ule presedinte de ce nu intervine BNR pt creditele in chf,lasati lumea sa moara de foame .in 2007 mi sa spus ca nu pot avea o rata mai mare de 1.000 ron si acum platesc 1500 ron din cauza cursului.Cum pute-ti fi asa de indiferenti,la voi nu se simte nimic,dar romani de rand mor de foame.O tara de nimic,v-ati facut de ras in toata lumea ,toti conducatori tin cu tara lor,dar aici in Romania vreti sa scapa-ti de noi cat mai repede este mai ca in vestul salbatic.Oameni cinstiti mor de foame in romania,iar in alte tari sunt apreciati si ajutati de guvern.Sa va fie rusine toti sunteti din acelasi aluat.