Petitie drepturi salariale specifice pers. did. inv. preuniv.

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petitie drepturi salariale specifice pers. did. inv. preuniv.

Musafir

2016-01-21 15:21

De disperare ca am muncit 39 de ani ,fara vreo zi de c.m si peste un an ,adica dupa 40 de ani de munca ,voi iesi la pensie,iar aceasta nu cred ca-mi va ajunge pentru medicamente. Posibilitatea de a merge sa ma recreez intr-o statiune nici NU EXISTA !
Probabil ca va trebui sa mananc,sa ma imbrac,sa achit facturile ,
sa-mi ajut nepotii si cand voi fi pensionara,dar oare cu ce?

Musafir

2016-01-21 15:25

pentru ca sunt membru de sindicat

Musafir

2016-01-21 15:33

Sunt pensionara a acestui domeniu de activitate.

Musafir

2016-01-21 16:45

Cadrele didactice au fost discriminate, și înjosite de-a lungul anilor de cei ce conduc acest stat dar și de mass-media, care este înfometată de senzațional. Când a fost propusă o creștere salarială a profesorilor, aceste puteri în stat au început denigrarea unor oameni care au muncit și care erau pusi acolo pentru a educa niste copii, influențați că profesorii nu au valoare.
Astăzi acei copii, unii deveniți adulți nu mai știu ce este respectul față de semenul lor.
Stresul, uzura fizica si psihică la care suntem expusi de-a lungul timpului si faptul că, , nu ai siguranta că vei reusi sa ajungi sănatos la vârsta pensionarii ar trebui să inspire pe cei în măsură, să accepte măririle salariale, să încurajeze populația să respecte educatorii. Astfel și cadrele didactice se vor simți apreciate pentru munca depusă și poate nu vor mai calcula bănuțul rămas pentru a-l lungi până la finalul lunii. Să nu uităm că foarte mulți educatori finanțează sistemul de învățământ din propriul salar cumpărând materiale necesare la clasă.
E.P.

2016-01-21 16:47

Cadrele didactice au fost discriminate, și înjosite de-a lungul anilor de cei ce conduc acest stat dar și de mass-media, care este înfometată de senzațional. Când a fost propusă o creștere salarială a profesorilor, aceste puteri în stat au început denigrarea unor oameni care au muncit și care erau pusi acolo pentru a educa niste copii influențați că profesorii nu au valoare.
Astăzi acei copii, unii deveniți adulți nu mai știu ce este respectul față de semenul lor.
Stresul, uzura fizica si psihică la care suntem expusi de-a lungul timpului și faptul că,  nu ai siguranta că vei reusi sa ajungi sănatos la vârsta pensionarii ar trebui să inspire pe cei în măsură, să accepte măririle salariale, să încurajeze populația să respecte educatorii. Astfel și cadrele didactice se vor simți apreciate pentru munca depusă și poate nu vor mai fi în situația de a calcula bănuțul rămas pentru a-l lungi până la finalul lunii. Să nu uităm că foarte mulți educatori finanțează sistemul de învățământ din propriul salar cumpărând materiale necesare la clasă.

Musafir

2016-01-21 16:56

Nu ni se acorda salarii decente, nu ni se acorda dreptul de a ne apara in fata obrazniciei si lipsei de respect din partea elevilor si a parintilor, dar ni se cer tone de hartii, mii de responsabilitati, si ne pun la zid daca vreun elev ne ofera un buchet de flori. Toate acestea exprima indiferenta guvernantilor fata de profesori si dorinta lor ca populatia sa fie tinuta sub obrocul ignorantei, pentru a putea fi mai usor de manipulat.

Musafir

#432 Re:

2016-01-21 17:24

#345: -  

Subscriu la acest comentariu, a cărui primă parte exprimă un adevăr de netăgăduit. Tara dureroasă a societăţii româneşti este lipsa de educaţie, fapt care poate fi observat tot mai mult astăzi. Lipsa de cultură, a unor principii de conduită morală, a minimei politeţi se instalează cu agresivitate în ţara noastră. Da, cadrele didactice merită tot respectul pentru munca lor nobilă şi jertfa de sine- desigur,  a celor care şi-au asumat condiţia apostolatului (şi nu sunt puţini!)

Să ne respectăm ca popor, ce bine ar fi!

Musafir

#433 Re: Pensia specială să fie pentru tot personalul din învățământ

2016-01-21 17:47

Musafir

2016-01-21 18:03

Dupa 38 de ani de munca , toate gradele didactice, gradatii de merit timp de 12 ani , pensia ajunge doar pentru utilitati si stictul necesar ( mancare modest , spectacole la pret redus si cam atat) Doamne fereste de boli si medici ! In zilele astea profesorii sunt desconsiderati total!

Musafir

2016-01-21 18:26

Dascalul adevarat isi inchina intreaga suflare EDUCATIEI. O societate normala ar aprecia acesta daruire....

Musafir

2016-01-21 19:39

Și noi avem aceleași drepturi ca și celelalte categorii sociale care beneficiază de pensii "speciale".

Musafir

2016-01-21 19:42

Invatamantul Este important pentru un popor..

Musafir

2016-01-21 20:11

Lucrez în domeniu.

Musafir

2016-01-21 20:22

pentru că doresc un trai decent pentru mine și copiii mei și nu numai ai mei ci pentru toți copiii

Musafir

2016-01-22 04:27

Salariul prea mic din invatamant va avea ca consecinta si o pensie foarte mica

Musafir

2016-01-22 04:38

Pensiile profesorilor sunt foarte mici,nu asigura un trai decent unui om care a lucrat in invatamant,unde uzura morala e pe primul loc. Un om care a facut studii superioare sa aiba pensie peste putin de salariul minim pe economie. In alte tari un profesor e renumerat dupa munca si studii ,iar pensia e una decenta

Musafir

2016-01-22 05:04

Daca parlamentarii sau alesii locali au astfel de drepturi, noi de ce nu????

Musafir

2016-01-22 07:39

Ar fi o minima compensatie pentru munca si devotamentul de care dau dovada dascalii.

Musafir

2016-01-22 07:43

Daca vor exista drepturi salariale suplimentare pentru parlamentari si cei cu functii de conducere in Primarii si Consilii Judetene, AM SI EU ACEST DREPT! Constitutia prevede drepturi egale , ale tuturor cetatenilor!

Musafir

2016-01-22 07:45

Nu realizeaza nimeni din cei care stiu sa ne judece, (la invatamant se pricepe toata lumea) ca in munca noastra fiecare zi e altfel, stresul e foarte mare, si daca ajungem "intregi" la pensie, meritam poate sa ne bucuram de ea, nu sa tremuram pentru cateva ore la plata cu ora ca sa facem fata cheltuielilor zilnice.

Musafir

2016-01-22 08:04

Sunt pentru sustinerea personalului din invatamant, dar am speranta ca pe viitor, conducerea FSLI se va gandi si la personalul didactic auxiliar, nu doar la profesori. Noi nu avem concedii decat pe apucate, iar in caz de concediu medical nu avem dreptul ca cineva sa fie platit la plata cu ora ca in cazul cadrelor didactice, decat daca concediul medical este mai mare de 30 de zile ceea ce nu este corect fata de noi. SUCCES!!!

Musafir

2016-01-22 08:18

Pentru sustinerea cadrelor didactice, care in ultimii 15 ani nu au siguranta materiala si din pacate nici fizica.

Musafir

2016-01-22 08:56

Consider, ca avand o vechime de 30 de ani in invatamant, drepturile mele salariale ar trebui sa fie, cel putin duble fata de
salariul, pe care il primesc la ora actuala.
Lozinca ca educatia si invatamantul nu este productiv nu se justifica. Trebuie sa ne aliniem si noi la tarile europene precum Germania sau Austria unde un cadru didactic primeste un salariu de peste 3000- 3500 de euro/pe luna.
Prof. Laura Dragu - C.N. "Mihai Eminescu" Bucuresti, sector 4

Musafir

2016-01-22 09:17

Buna ziua!
Consider ca dupa 30 de ani de activitate in invatamant, drepturile mele salariale ar trebui sa fie cel putin duble fata de salariul pe care il primesc la ora actuala.
Lozinca ca invatamantul de stat nu este productiv nu se justifica. Este timpul, ca Federatia sindicatelor din invatamant, sa gaseasca pargiile necesare, pentru ca si cadrele didactice din Romania sa beneficieze de salarii la nivel european, precum cei din Germania si Austria, care sunt
remunerati cu 3000 - 3500 de euro pe luna.
Prof. Laura Dragu - C.N."Mihai Eminescu" - sector 4
didactice din Romania sa beneficieze de drepturi salariale

Musafir

2016-01-22 10:01

Sunt cadru diadactic si doresc ca dupa o activitate de 40 de ani sa mi se recunoasca aportul pe care l-am adus invatamantului.