MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE

Musafir

2015-09-29 06:50

Pentru a nu exista o categorie speciala care sa fie exonerata de responsabilitatea faptelor,deciziilor lor!

Musafir

2015-09-29 10:51

Total deacord

Musafir

2015-09-29 11:36

Pentur ca toti acei,cei si cel cu ascensiune in epoca ,dac asta poate fi denumita epoca,trebuie judecati pentru abuzurile din justitie,pentru solutiile lor neprofesionale,abuzuri,subiectivism,comenzi ,implicari politice,deci oameni fara a fi integri,slugoi cu interese materiale,sau de alta natura,trebuie sa plateasca.Nu mai este obligatoriu sa sustinem material,dupa ce sunt judecate(cauze)la CEDO,sa fie ei cei care platesc pentru erorile lor.

Musafir

2015-09-29 13:24

Am semnat aceasta petitie pentru ca legea este la fel pentru toti nu numai pentru saraci si oameni modesti trebuie sa fie si pentru procurori si judecatori care sìnt mai infractori ca saraci de rìnd care fur sa manìnce o bucata de pìine ca statul ìn loc sa ajute saraci fara munca si fara casa umple buzunarele propri

Musafir

2015-09-29 17:16

Vreau o justitie corecta si dreapta nu m ai vreau coruptie ci egalitate ptr totii nu conteaza ce functie ai ai gresit plateste

Musafir

2015-09-29 17:41

Trebuie sa raspundem toti pentru faptele noastre,pentru ceea ce facem si mai ales cei care au in mana destinele oamenilor.

Musafir

2015-09-29 17:52

Magistratii sunt singura categorie profesionala care nu raspunde pentru erorile savarsite in exercitiul functiunii.Este ciudata aceasta discriminare...

Musafir

2015-09-29 18:21

Ne dorim o viata mai buna si legi drepte pentru noi si urmasii nostrii

Musafir

2015-09-29 18:47

Deoarece abuzurile magistraților sunt fără sfârșit. Dacă noi oamenii de rând plătim greselile ar fi normal sa plătească si ei. Așa e intr-o sicietate civilizata!

Musafir

2015-09-30 04:32

In Romania justitia este la cheremul magistratilor si politistilor.Procurori inconpetenti care isi cladesc carierele pe dosare fabricate vezi cazul Tundrea si culmea acelasi procuror a instrumentat si cazul Cioaca ,un caz fara victima.

Musafir

2015-09-30 06:12

Trebuie sa raspunda in fata legii si magistratii ca nu sunt zei.

Musafir

2015-09-30 07:31

Așa este corect!

Musafir

2015-09-30 10:42

Pentru ca este normal ca oricine greseste sa raspunda pentru acest lucru si deasemenea avand o anumita raspundere vor fi mai obiectivi incazul masurilor luate!

Musafir

2015-09-30 11:22

Am semnat aceasta petitie pentru ca mi se pare ca s-a ajins prea departe. Justitia nu isi face treaba. Polticienii nu sunt deranjati decat daca cei de la putere sau cei din fruntea justitiei au animite interese oculte. Sau daca se urmareste schimbarea puterii pentru a beneficia de mai multa influenta. In rest pentru greseli nu radpinde nimeni, iar daca cineva castiga la CEDO tot noi platim de parca noi am instrumentat cazul, noi am dat verdictul iar magistratii pe care ii platim regeste sunt inamovibili. Halal justitie. Cine a auzit ca in Romania vreun magistrat sa fie pedepsit pentru greselile sale?

Musafir

2015-09-30 13:31

Cine nu munceste nu greseste , asa ca orice greseala se plateste . In ultimul timp au aparut prea multe greseli judiciare si n-e tot intrebam ,sunt greseli? sunt intentii sau coruptie?

Musafir

2015-09-30 13:33

Fiindca platim prea mult greselile lor intentionate sau nu...

Musafir

2015-09-30 17:05

Orice ban trebuie primit ca rasplata a unei munci.
Orice munca trebuie garantata de o raspundere !

Musafir

2015-09-30 23:16

sa nu mai fie nevinovati in puscarie si nici vinovati nepedepsiti !!!!!

Musafir

2015-10-01 08:06

Nimeni mnu e mai presus de lege si toti trebuie sa platim pentru greselile pe care le facem !

Musafir

2015-10-01 13:14

Subsemnatul Coveianu Marin Petru, domiciliat in Rm.Valcea, str.Mitr.Antim Ivireanul, nr.38, jud.Valcea, avand C.N.P.1530628384184, va aduc la cunostiinta urmatoarele :

Facand o cerere de anulare a unui process – verbal de constatarea unei contraventii, catre Judecatoria Rm.Valcea si nestiind care instanta este competenta pentru solutionarea cererii, avand in vedere faptul ca procesul – verbal in cauza era intocmit fara respectarea normelor legale de intocmire, de catre D.G.F.P.Dragasani, am intocmit o cerere si la Judecatoria Dragasani.

Dupa un timp de la depunerea cererilor, Judecatoria Rm.Valcea, prin Comunicare Adresa emisa la 5 august 2015, in dosarul 6857/288/2015, la pct.C.din adresa imi stabileste o obligatie de a achita o taxa de timbru in cuantum de 60,35 RON, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.

Tot dupa o perioada de timp de la depunerea cererilor, Judecatoria Dragasani, prin Comunicare Adresa emisa la 9 septembrie 2015, in dosarul 1789/223/2015, la pct.C.din adresa imi stabileste o obligatie de a achita o taxa de timbru in cuantum de 20 RON, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.

Aduc la cunostiinta onoratului presedinte faptul ca Art.36 din O.G.nr.2/2001, stipuleaza, in limba romana :
“Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea, precum şi orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.”

Va rog prin prezenta sa-mi comunica-ti daca judecatorii celor doua dosare si instante diferite, cunosc legislatia romana, sau isi bat joc de mine.

Daca acestia cunosc legislatia, inseamna ca legiuitorul este vinovat specificand valori diferite, una pentru Judecatoria Dragasani si alta pentru Judecatoria Rm.Valcea.

Avand in vedere faptul ca mai de mult timp o suspicionez pe doamna judecator Rica Vasiliu + un nume italian daca stie limba romana, va rog sa-i da-ti spre solutionare aceasta plangere, avand in vedere faptul ca legiuitorul a redactat art.36 din O.G.nr.2/2001 in limba romana si ca este clar pentru tot romanul ca astfel de plangeri sunt scutite de taxa de timbru. Poate, la optiunea celor doi judecatori, unul de la Dragasani si unul de la Rm.Valcea, daca se alatura si obtiunea doamnei judecator Rica Vasiliu, ma conving ca nu stiu limba romana si am sa cer legiuitorului sa fie mai explicit si pentru a fi inteles de mine nu numai de cei trei judecatori si cu valori diferite. Tare as fi curios, doamna judecator Rica Vasiliu, ce valoare imi stabileste a achita ca taxa de timbru in baza aceluiasi art.de lege in care doi au dispus valori total diferite.

Cat de diferit se intelege legea emisa de legiuitor editata in limba romana, de catre judecatori, dar suntem obligati sa-i suportam ca altii nu avem si altii, daca ar raspunde de greselile lor, nu vor mai absolvii facultatea de drept. Unul din acei judecatori care ar renunta la facultatea de drept ar fi chiar Rica Vasiliu.

Cu speranta ca am fost inteles si voi primi raspuns de la Inspectia Juridica si in modul asta aflu si eu sigur cat ar trebui sa platesc conform art.36 din O.G.nr.2/2001 ca taxa de timbru pentru o plangere impotriva unui proces – verbal de constatare si aplicarea unei contraventii, primiti, va rog, expresia celor mai alese consideratiuni.

Asta-i legea in ROMANIA aplicata de judecatorii “independenti”

Ajunge la Rica Vasiliu sa o solutionez si va spune ca este foarte normal ca judecatorii independenti sa negocieze pe marginea unei legi care nu le da dreptate in ceea ce doresc. Eu zic, cel putin sa-si stabileasca un mercurial unitar ca legea oricum nu o respecta ei. Legea sunt judecatorii independenti.

Musafir

2015-10-01 18:47

am semnat sant de acord
Titi Gutan
Musafir

2015-10-02 05:34

M- am saturat de abuzurile din justitie , dar si al politicienilor ingrasati in timpul mandatelor. Trebuie sa punem piciorul in prag , iar cei care gresesc ori " gresesc" sa plateasca din buzunarul propriu nu din al meu , al tau , al lui .
M- am saturat ca o anume ambasada sa dea directive de urmat guvernantilor.
Vreau o Romanie demna si daca va continua mascarada UE , cuvantul ei sa fie auzit , ascultat si respectat de celelante state.

Musafir

2015-10-02 07:09

Pt ca am foarte multe de reprosat justitiei noastre,care face dreptate ,,doar celor cu bani" !!!

Musafir

2015-10-02 08:38

Judecatorii au devenit un clan care nu raspunde in fata nimanui si multi nu m ai traiesc in lumea reala si se considera intangibili
una este protectia asigurata si normala asupra judecătorilor si alta este raspunderea personala
sunt convins de faptul ca trebuie sa raspunda material
prea multe decizii date la comanda
prea multe asa zise erori
prea multe victime ale instantelor
Multi sunt mana in mana cu avocatii daca te reprezinti fara avocat pierzi din start si multe altele

Musafir

2015-10-02 08:52

Ne-am săturat să plătim noi pentru greșelile magistraților!Să plătească din buzunarele proprii și se vor gîndii de 10 ori înainte de a greșii.