MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE

Musafir

/ #1945

2015-10-01 13:14

Subsemnatul Coveianu Marin Petru, domiciliat in Rm.Valcea, str.Mitr.Antim Ivireanul, nr.38, jud.Valcea, avand C.N.P.1530628384184, va aduc la cunostiinta urmatoarele :

Facand o cerere de anulare a unui process – verbal de constatarea unei contraventii, catre Judecatoria Rm.Valcea si nestiind care instanta este competenta pentru solutionarea cererii, avand in vedere faptul ca procesul – verbal in cauza era intocmit fara respectarea normelor legale de intocmire, de catre D.G.F.P.Dragasani, am intocmit o cerere si la Judecatoria Dragasani.

Dupa un timp de la depunerea cererilor, Judecatoria Rm.Valcea, prin Comunicare Adresa emisa la 5 august 2015, in dosarul 6857/288/2015, la pct.C.din adresa imi stabileste o obligatie de a achita o taxa de timbru in cuantum de 60,35 RON, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.

Tot dupa o perioada de timp de la depunerea cererilor, Judecatoria Dragasani, prin Comunicare Adresa emisa la 9 septembrie 2015, in dosarul 1789/223/2015, la pct.C.din adresa imi stabileste o obligatie de a achita o taxa de timbru in cuantum de 20 RON, in termen de 5 zile de la primirea comunicarii.

Aduc la cunostiinta onoratului presedinte faptul ca Art.36 din O.G.nr.2/2001, stipuleaza, in limba romana :
“Plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, recursul formulat împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea, precum şi orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciară de timbru.”

Va rog prin prezenta sa-mi comunica-ti daca judecatorii celor doua dosare si instante diferite, cunosc legislatia romana, sau isi bat joc de mine.

Daca acestia cunosc legislatia, inseamna ca legiuitorul este vinovat specificand valori diferite, una pentru Judecatoria Dragasani si alta pentru Judecatoria Rm.Valcea.

Avand in vedere faptul ca mai de mult timp o suspicionez pe doamna judecator Rica Vasiliu + un nume italian daca stie limba romana, va rog sa-i da-ti spre solutionare aceasta plangere, avand in vedere faptul ca legiuitorul a redactat art.36 din O.G.nr.2/2001 in limba romana si ca este clar pentru tot romanul ca astfel de plangeri sunt scutite de taxa de timbru. Poate, la optiunea celor doi judecatori, unul de la Dragasani si unul de la Rm.Valcea, daca se alatura si obtiunea doamnei judecator Rica Vasiliu, ma conving ca nu stiu limba romana si am sa cer legiuitorului sa fie mai explicit si pentru a fi inteles de mine nu numai de cei trei judecatori si cu valori diferite. Tare as fi curios, doamna judecator Rica Vasiliu, ce valoare imi stabileste a achita ca taxa de timbru in baza aceluiasi art.de lege in care doi au dispus valori total diferite.

Cat de diferit se intelege legea emisa de legiuitor editata in limba romana, de catre judecatori, dar suntem obligati sa-i suportam ca altii nu avem si altii, daca ar raspunde de greselile lor, nu vor mai absolvii facultatea de drept. Unul din acei judecatori care ar renunta la facultatea de drept ar fi chiar Rica Vasiliu.

Cu speranta ca am fost inteles si voi primi raspuns de la Inspectia Juridica si in modul asta aflu si eu sigur cat ar trebui sa platesc conform art.36 din O.G.nr.2/2001 ca taxa de timbru pentru o plangere impotriva unui proces – verbal de constatare si aplicarea unei contraventii, primiti, va rog, expresia celor mai alese consideratiuni.

Asta-i legea in ROMANIA aplicata de judecatorii “independenti”

Ajunge la Rica Vasiliu sa o solutionez si va spune ca este foarte normal ca judecatorii independenti sa negocieze pe marginea unei legi care nu le da dreptate in ceea ce doresc. Eu zic, cel putin sa-si stabileasca un mercurial unitar ca legea oricum nu o respecta ei. Legea sunt judecatorii independenti.