Legislatie aplicata si servicii pentru persoanele cu TSA

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Legislatie aplicata si servicii pentru persoanele cu TSA

Musafir

2015-04-19 07:34

Am semnat deoarece necesita o prioritate dat fiind numarul din ce in ce mai crescut a persoanelor cu TSA, iar statul trebuie sa se implice cat mai mult posibil pentru acordarea drepturilor si serviciilor ce se cuvin acestor persoane si familiilor lor.

Musafir

2015-04-19 07:48

Din dorinta de a reduce suferintele prietenilor mei care se confrunta cu greutatile generate de autism!

Musafir

2015-04-19 08:01

Este nevoie.

Musafir

2015-04-19 08:49

Am semnat deoarece am un copil cu TSA

Musafir

2015-04-19 10:07

Copilul meu este autist.

Musafir

2015-04-19 10:33

Am un copil cu TSA,Doamne ajuta sa fim luati in serios cu aceasta petitie.

Musafir

2015-04-19 11:36

Cred in integrarea copiilor cu autism si in gasirea unor strategii si creearea de medii in gradinite si scoli care sa le permita dezvoltarea in ritmul lor si specificitatea mintii lor! Deasemenea cred ca metodele si baza materiala necesara educarii copiilor speciali sunt benefice si netoxice si pentru copiii cu dezvoltare tipica! Ar fi o scoala altfel, placuta si utila!

Musafir

2015-04-19 12:49

Mama unui copil autist, sunt obligata sa raman in Franta din cauza lipsei de servicii si dificultatii de scolarizare din tara. Pacat... Copii cu aceste dizabilitati pot invata foarte multe lucruri cu metode adaptate. Baietelul meu nu vorbea la 3 ani si avea un comportement difficil , iar daca la inceput nici o gradinita si nici o scoala nu voia sa'l 'primeasca, acum este in clasa à 6a si cel mai bun elev din clasa. Pe zi ce trece comportamentul lui e din ce in ce mai adaptat incate nimeni nu isi da seama la prima vedere cae autist. Faptul ca nu mai este respins,  ca e capabil sa faca aceleasi lucruri ça orice alt copil de varsta lui e nemaipomenit. Si ce fericire pentru el si pentru familie.

Musafir

2015-04-19 13:40

Sunt psihoterapeut si lucrez cu copii si adolescenti cu TSA si cu familiile acestora ,de peste 8 ani.Rezultatele interventiei specifice si individualizate sunt incurajatoare,depasind asteptarile mele,dar si ale parintilor,chiar in cazul copiilor de 7/11 ani.Aceste familii au nevoie si au dreptul la servicii specializate,fiind cetateni ai acestei tari.

Musafir

2015-04-19 15:15

Am o nepotica cu TSA si ma lovesc direct de toate aceste probleme.

Musafir

2015-04-19 18:07

Vreau un viitor mai bun pentru copilul meu cu autism. Și vreau ca statul sa își facă treaba. Pana acum, adică 12 ani, ne-am descurcat singuri.

Musafir

2015-04-19 19:11

Pentru ca si persoanele cu autism au dreptul la o viata normala si ei sunt tot oameni,au o disabilitate
dar nu sunt niste handicapati asa cum multi ii considera,sper sa plateasca inzecit persoanele isi bat joc.Doamne ajuta!

Musafir

2015-04-19 21:14

pentru ca vreau sa devina utila,avem nevoie

Musafir

2015-04-19 22:16

Pentru a ajuta persoanele in cauza

Musafir

2015-04-19 23:12

Cu noi incepe schimbarea,implica-Te,nu fi indiferent altfel viitorul Il decide altii pentru tine...Numai in domeniul autismului suntem cu peste 60 de ani in urma....si ,multe alte domenii.

Musafir

2015-04-20 05:55

Am semnat aceasta petitie deoarece fiul meu diagnostica cu TSA si pentru ca ne izbim de foarte multe refuzuri ale Statului de a se implica prin cearea de centre de recuperare, de diagnosticare, de tot ceea ce cuprinde acest teribil diagnistic... si pentru ca ne lovim de ignoranta oamenilor care nu empatizeaza...decât daca au in familie un caz...
Va rog sa va gândiți si la părinți care sunt nevoiți sa renunte la serviciu! Ce beneficii are Statul de la um om apt de muncă, dar are o plata de 450 lei lunara! ?!.... Credetitele si facturile trebuie platite! Terapia copilului asemenea! Nevoile medicale conexe! Mancarea!!!! Făcând ceea ce trebuie pentru copilasui cu TSA, Statul va face si pt familie si pt societate!!!

Musafir

2015-04-20 06:16

Este o imitiativa curajoasa; ca sa nu spun naiva. Societatea nu este interesata de astfel de copii, si ne-o demonstreaza mereu, prin vocea fiecarui individ care te critica pt ca ai un copil care plange prea mult, tipa prea mult, prin vocea fiecarui cadru didactic ce iti spune "ia-ti handicapatul acasa"....si as putea sa continui, dar sufletul meu de mama nh mai poate indura umilinta si duferinta.

Musafir

2015-04-20 07:43

am semnat aceasta petiție pentru ca imi pasa, pentru ca toti copiii trebuiesc ajutați sa crească si sa trăiască frumos ; putea sa mi se intimple mie, tie, celor dragi din jur ..si, daca pot, de ce sa nu o fac?!

Musafir

2015-04-20 10:56

Mi-as dori ca acesti copii sa fie intregrati cat mai mult in societate sa nu mai fie dependenti de alte persoane...imi pare rau pt copilul meu care nu a avut parte de acestea ...
Mircea

#20 Mircea

2015-04-20 11:12

Am un nepotel diagnosticat cu autism atipic. Facem toti eforturi pentru recuperarea lui ,costurile sunt mari dar noi vom depuen orice efort pentru implinirea visului nostru si anume acela ca puiul nostru sa fie recuperat. Am semnat aceasta petitie cu toate ca( scuzati pesimismul) nu cred ca statul se va implica ( de aici oameni:de stat" nu au ce fura.

Musafir

2015-04-20 11:19

Am un băiețel cu autism si sunt extrem de nemulțumita de posibilitățile de terapie disponibile !

Musafir

2015-04-20 11:44

Si acesti copii au drepturi egale cu noi, ceilalti. Au dreptul la o educatie de calitate si la o integrare ulterioara in campul muncii.

Musafir

2015-04-20 13:18

Am semnat deoarece am un copil cu TSA si sustin aceasta legislatie deoarece au nevoie de mult sprijin ptr a fi intelesi, sustinuti si sprijiniti de cei care au inteles si pot face ceva benefic pentri ei..

Musafir

2015-04-20 13:48

Sunt mama unui copil cu nevoi speciale
Asadar sunt interesata de soarta persoanelor (TSA)

Musafir

2015-04-20 14:06

Dezvoltarea si integrarea sociala a acestor copii depinde de terapie.O societate normala trebuie sa sustina toti membrii ei, deci si persoanele cu TSA.