Susține echivalarea asistentelor medicale cu postliceală

Musafir

2016-06-11 07:21

Mi se pare nedreapta diferența financiara intre cele 2 nivele dat fiind faptul ca la exercitarea profesiei de multe ori depășesc pe cei cu studii universitare.

Musafir

2016-06-22 13:17

Pt ca nu mi se pare corect ca dupa 3 ani de scoala si 15 ani de munca sa fiu catalogata drept cu studii medii si bineinteles salariul mai mic decat al unei absolvente de facultate.!

Musafir

2016-06-28 09:26

Pt ca nu este corect ca pt aceeasi munca si responsabilitate sa fie diferenta la salariu

Musafir

2016-06-28 17:12

Am semnat pentru ca sunt asistenta medicala cu sc postliceala si o vechime de 33 ani. Consider ca nu este corect ca o asistenta cu facultate si 2-3 ani vechime sa aiba un salariu mai mare decat mine. Cata scoala ar avea nu compenseaza vechimea.

Musafir

2016-06-29 15:25

Dorrsc de mult echivalarea noi cele cu postliceala sunt f. Bine pragatite ce fel sunt asistentele cu colegiu? Dunt mai bune doar ca su studii superioare? După 24 ani vechime ce mai putem invata? De ce au salarii mai mari?

Musafir

2016-06-29 20:18

Am semnat prezenta petitie intrucat sunt discriminata salarial fata de colegi absolventi ai Colegiului, desi atributiile care ne revin si sarcinile pe care le ducem la indeplinire in timpul programului sunt aceleasi.

Musafir

2016-06-30 06:45

Ptr ca nu mi se pare normal ca o asistenta cu 20 abi vechime sa aiba acelasi salariu sau chiar msi mic decit o asistent debutanta cu facultate, experienta trebuie sa primeze.

Musafir

2016-06-30 10:59

Pentru simplul fapt ca indiferent ca termini facultatea sau facultatea de medicina de asistente ,daca vrei sa inveti ,inveti indiferent de scoala care esti,iar daca nu vrei sa inveti ,degeaba termini facultatea de medicina ca nu stii nimic. Am intalnit cazuri in care copiii de la postliceala sunt mai bine pregatiti (anul 1)decat cei de la anul 2(facultate,care fiind anul 2ar trebui sa stiu mult mai multe fata de ceilalti,si pers respective nu stiau cum sa tina infectia si unde se face )
Upu

#384 Re: Re:

2016-07-05 00:05

#181: Teo - Re:  

Care 4 ani? Postliceala face 3 și voi 4. Diferența este un an și un salar colosal. Și da..muncim la.fel. asa ca nu ți-e rușine? 

Musafir

2016-07-11 03:45

Asa cum s au echivalat studiile la asistente cu liceu sanitar,asa sa se evalueze și la postliceale!!!

Musafir

2016-07-11 12:17

Pentru rezolvarea neregulilor din tara asta, a discriminarii salariale.
Ionuţ

#387 De acord

2016-07-22 16:46

Sunt de acord sa ne echivaleze si noua studiile si mai ales k avem si vechime in spate.

Musafir

2016-07-31 11:18

Ma aflu in aceiasi situatie

Musafir

#389 Re:

2016-08-11 10:19

#1: -  

Zici? Ce-ar fi să-ti pui mintea la treabă în facultate, 4ani, să ai SESIUNE nu niste examene pe care le poți plăti să le treci, să dai dublu taxa de studii si sa faci mai multe cursuri, apoi să-ți văd părerea. Ti se pare că la postliceală se învață că în facultate? Ti se pare că la la facultate ai voie sa lipsesti ca la postliceală?? Doar TI SE PARE. Nici nu ar trebui să existe postlicealele! O persoană care nu este capabilă sa obțină nota de trecere la bacalaureat, cum ar putea invata medicina?! Din cauza voastră toate suntem băgate în aceiași oala, din cauza voastră doctorii ne tratează cu superficialitate si nu suntem respectate la adevărata valoare. Noi învățăm medicina! Voi faceți niste cursuri pregătitoare, e o diferență. 

Musafir

#390 Re:

2016-08-11 10:24

#376: -  

Ii depășești pe cei cu studii superioare doar dacă tu ai cam 10ani vechime si cel cu studii superioare e abia angajat. Așa da! Dar de astă se numesc "studii superioare" (dacă înțelegi aluzia). Sunteți atât de buni în domeniul medical?! Nu v-ati fi prestat la un nivel inferior dacă ar fi fost așa

Musafir

2016-08-24 12:43

Sunt în aceasta situație, nu mi se pare corect ca acele colege care au urmat facultati de asistente obținând o diploma " la zi" sa fie remunerate cu sume intre 500-900 lei mai mult. Ăsta ca la momentul respectiv au "bagat" bani în aceste studii....Ele de fapt fiind studente la zi , în orașe la distante considerabile chiar, erau și prezente la serviciu. Examenele se dadeau de 2 ori pe an prin referate trimise pe mai sau duse personal. E corect? Deci faptul ca noi nu am avut banii respectivi pt.scolarizarea de atunci, erau destui bani...vb.de 40- 50 mil.pe an, a făcut diferența. Ori li se anulează diplomele obținute .....ori ne da și noua o șansă cinstită. Vorbesc de facultatea de la Sibiu care a școlarizați as.din jud.Vaslui la zi(i-a trecut direct în anul 2, au făcut 3 ani și nu 4),as.care erau la serviciu de fapt. Poti fi in acelasi timp in doua locuri la distante de sute de km.?Apoi facultatea Apolonia din Iași unde se plătesc absentele permanente.....Va rog, poate se face lumina în aceste cazuri. Noi facem aceeași munca și consider o nedreptate și o discriminare salariala în acest sens. Sunt multe de spus în acest sens.....poate ne aude cineva!!!!!

Musafir

2016-09-05 15:40

Asa este corect. Nu se poate sa fii aruncat la cos dupa ani de folosire. Pe vremea mea era singura posibilitate de a devenii asistent medical. Ce vina avem noi cei multi.....?

Musafir

#393 Re: Cata ipocrizie

2016-09-06 15:07

#81: O persoana realista - Cata ipocrizie 

Ce faci tu in plus fata de o ar cu postliceale???

Musafir

2016-09-10 13:00

Nu stiu mai multa meserie cele cu faculate fata de cele cu postliceala, cu toate ca primele iau un salariu mai mare si asta mi se pare discriminare ! Dc vreau acum sa fac facultatea, nu pot pt ca tb s-o fac la zi si eu muncesc zi de zi! O asistenta medicala are acordat de la marele "STAT", 10 zile pe an pt studii/ formare , etc. Sunt 10 zile in care noi facem cursuri pt cele 30 credite/an. Cum a fost facuta facultatea la zi, cum s-au obtinut diplomele de licenta, daca toate au muncit fie la tura fie zi de zi? De ce d-na asistenta X, care are 25 ani de vechime ca femeie de servici si 2 ani vechime ca asistent medical castiga mai bine decat mine, care de 10 ani ingrijesc oamenii bolnavi? De ce nu sunt platita dupa performante? Calificative lunare : o prostie! Nimeni nu se uita pe foile in care toate asistentele au nota 5!
C.M

#395 Re: Re: Re:

2016-09-10 13:25

#95: florin - Re: Re:  

O asistenta cu liceu stie meserie!

O sistenta cu postliceala stie meserie!

O asistenta cu facultate stie meserie!

Ce suntem: asistenti medicali! Statul ne dezbina ca functie si ne instiga! Rusine domnilor ce ne conduceti ca ati permis ca intr-o meserie asa frumoasa sa conteze nr anilor de studii. Si cu 3 si cu 4 ani aceleasi culori de branule folosim, acelasi perfuzor, prindem venele la fel de bine, ingrijim acelasi bolnav, care nu stie ca una dintre noi are facultate!!

C.M

#396 Re: Re:

2016-09-10 13:28

#390: - Re:  

Ingrijim acelasi bolnav si nimeni n-o face mai bine decat d-na Z care e la baza sora medicala si care stie meserie, ca o face de 30 ani!  Si n-are facultate!

Musafir

2016-09-14 10:39

Deoarece singura forma de învățămînt superioara in 1994 era școala postliceala, iar atribuțiile sunt aceleași cu cei cu patalama de facultate.

Musafir

2016-09-15 13:13

Această discriminare trebuie să înceteze !

Musafir

#399 Re: Re: De ce nu esti doctor daca faci medicina ???Sau nu faci diferenta ?

2016-09-15 13:33

Musafir

#400 Re: " Dezbina si stapaneste !" Si asta va tine mereu, la prosti ...De acea suntem tratate asa ...

2016-09-15 13:35