Demnitatea şi Regalitatea Românească. O atitudine în prag de 1 Decembrie

Contactați autorul petiției

Consultare publică: „Ne aşezăm la masă cu diplomaţii ruşi?”. Prin votul tău hotărăşti cum va fi apărată imaginea ţării

2019-11-29 05:59:56

În prezent, semnatarii apelului analizează oportunitatea de a desfăşura o masă rotundă la care să-l invite pe ES Ambasadorul Federaţiei Ruse, care, la finalul unei abordări complexe, să răspundă următoarei întrebări: „În ce grad suveranitatea românească a fost ştirbită de ocupaţia sovietică din 1944 şi care sunt urmările acesteia pentru prezentul românesc?”. Lansăm o consultare publică dacă o masă rotundă pe această temă este oportună.

 

Vă puteţi exprim aici: https://monarhiasalveazaromania.wordpress.com/2019/11/29/consultare-publica-pe-tema-dezbaterii-cu-rusii/


Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei

Reprezentantul Alianţei pentru Centenar anunţă dezbaterea cu Ambasada Rusă: „Vom dezbate în termenii noştri.”

2019-11-28 03:06:07
Tudor Vişan-Miu, reprezentantul Alianţei pentru Centenar, face următorul anunţ public:
 
Ca gestionar al apelului „Demnitatea şi Regalitatea Românească. O atitudine în prag de 1 Decembrie”, am intrat în dialog cu Ambasada Federaţiei Ruse, ca urmare a invitaţiei la o masă rotundă lansat de Ambasada Federaţiei Ruse, la mijlocul lunii decembrie. Am precizat, în corespondenţa şi discuţiile telefonice cu reprezentanţii Ambasadei, că semnatarii apelului au propus ca dezbaterea să abordeze tema relaţiilor româno-ruse şi româno-sovietice în perioada Vechiului Regat şi a Regatului României Mari. 
 

 

În răspunsul oferit de Ambasada Federaţiei Ruse, mi s-a transmis că partea rusă este în continuare interesată ca „discuţia să fie focalizată pe esenţa problemelor expuse în comentariul nostru, care a venit ca reacţia la interpretarea inadecvată a politicii Federaţiei Ruse din partea Majestăţii Sale”. Răspunsul continuă: „În ceea ce priveşte istoria Regatului României şi a relaţiilor lui cu Imperiul Rus şi URSS, inclusiv şi pe linia dinastiilor guvernante, o discuţie serioasă pe această problematică istorică cere participarea istoricilor specializaţi de epocă respectivă”. 
 
În urma consultărilor interne, principalele organizaţii ale Alianţei pentru Centenar analizează oportunitatea de a desfăşura o masă rotundă la care să-l invite pe ES Ambasadorul Federaţiei Ruse, care, la finalul unei abordări complexe, să răspundă următoarei întrebări: "În ce grad suveranitatea românească a fost ştirbită de ocupaţia sovietică din 1944 şi care sunt urmările acesteia pentru prezentul românesc?". Decizia organizării mesei rotunde depinde de publicarea unor scuze publice la adresa Majestăţii Sale Custodele Coroanei. După publicarea acestora, data şi locul dezbaterii vor putea fi propuse de Alianţa pentru Centenar, urmând ca o invitaţie scrisă să fie transmisă Ambasadei Federaţiei Ruse.
 
Pentru presă, precizez că doresc ca acest comunicat să fie preluat integral. Sunt disponibil pentru a oferi lămuriri scrise la adresa de mail tudor.visan.miu@gmail.com. Pe cei interesaţi de biografia mea îi rog să studieze CV-ul meu public: https://tudorvisanmiu.wordpress.com/cv/
 
TUDOR VIŞAN-MIU
Secretarul Alianţei pentru Centenar

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei

Răspuns la invitaţia Ambasadei Federaţiei Ruse

2019-11-27 06:24:36
Noi, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi semnatarii apelului „Demnitatea şi Regalitatea Românească. O atitudine în prag de 1 Decembrie”, salutăm acţiunea Ministerului Afacerilor Externe de a-l convoca pe Ambasadorul Federaţiei Ruse la o discuţie la nivel de director general, unde „partea română a subliniat caracterul inacceptabil al poziționărilor misiunii diplomatice ruse și a reiterat importanța evitării retoricii neconstructive și necesitatea menținerii discursului public în limitele uzanțelor diplomatice pentru evitarea unui impact negativ asupra relațiilor bilaterale”.

 

Am luat act de invitaţia Ambasadei Federaţiei Ruse de a organiza o masă rotundă, la mijlocul lunii decembrie, în care suntem invitaţi să apărăm poziţia exprimată de Custodele Coroanei, Majestatea Sa Regina României, în timp ce misiunea diplomatică rusă îşi rezervă dreptul de a „expune amănunțit poziția asupra esenței problemelor abordate”.

 

Precizăm că:

-Ambasada Federaţiei Ruse nu a înţeles esenţa apelului nostru, în care precizăm: Ambasada Federaţiei Ruse foloseşte, în acel comentariu de presă, un limbaj nepotrivit strandardelor diplomatice”. Majestatea Sa este reprezentanta Familiei Regale, care înseamnă atât de mult pentru istoria recentă a României, fiind depozitara valorilor tradiţionale ale statalităţii noastre. Atitudinea Ambadei Fed Ruse a fost lipsită de curtoazie şi lezează profund sentimente româneşti.

-Subliniem faptul că reacţia noastră nu a urmărit reactivarea unor sentimente rusofobe, prin catalogarea unor acţiuni de politică externă în mod eronat, ci a scos în evidenţă pericolul unei escaladări a situaţiei. Ne cităm apelul: „Într-o pledoarie pro domo, Ambasada Rusiei de pe teritoriul României încearcă să-şi întărească influenţa în cadrul instituţiilor şi societăţii româneşti, cu acceptul iresponsabil al unor minorităţi care nu ţin cont de istoria noastră”.

 

Reamintim Ambasadei Federaţiei Ruse revendicările noastre:


„Așteptăm de la Rusia, dacă este un stat civilizat și prieten, să ia una, o parte sau toate dintre următoarele măsuri:


2) publicarea unor scuze publice la adresa Familiei Regale a României;

3) disocierea E.S. Ambasadorul Rusiei de acel comunicat şi, în caz contrar, retragerea acreditării lui diplomatice de către E.S. Preşedintele României; 

4) acceptarea invitaţiei de a participa la o dezbatere ce va fi organizată de organizatiile noastre, sub egida Alianţei pentru Centenar, pe tema relaţiilor româno-ruse şi româno-sovietice în perioada Vechiului Regat şi a Regatului României Mari;”

 

Considerăm că dezbaterea, pentru a avea loc, trebuie să vină în urma unor clarificări reciproce. 


Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei

Reacția MAE

2019-11-26 16:23:29

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei intervine: "Ambasadorul Rusiei trebuie rechemat. A jignit Coroana, un simbol al statalităţii noastre."

2019-11-25 14:49:41

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...