Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Anonimus
Musafir

2012-03-15 22:52

Traiesc de 40 de ani in Statele Unite ale Americi care este o tara fundata pe principii democratice. USA este o tara multietnica si multiculturala si drepturile civile ale minoritatilor sunt respectate. Eu traiesc si lucrez in academia ca profesor univeristar. In universitate sunt inrolati studenti minoritari cu diferit etnic si cultural profil, dar interviul la admitere si predarea se face numai In limba Engleza. Spre exemplu in Texas, California si alte state din USA populatia de origina hispanica este in jur de 40% dar cu toate acestea educatia la toate nivelele se face numai in limba Engleza. Ceea ce se intimpla la Tg. Mures in Romania este de necrezut si nu se intimpla in nici o alta tara civilizata si democratica. Este cu totul neconstitutional si anti democratic. Este o attitudine ce incurajeaza irredentismul si nationalismul care a facut atit de mult rau in trecutul istoric al Romaniei si Europei.

Raspunsuri

Musafir

#1531 Re:

2012-03-16 08:41:57

#1438: Anonimus -

Nu am crezut nici o clipă în ciclicitatea cutremurelor , dar în repetarea cu frecvenţă sporită şi pe tonuri din ce în ce mai amplificate, a gesturilor şi atitudinilor, toate, ca efect al răutăţii viscerale, cred cu tărie. Recidiva ar trebui să fie pedepsită prin dublarea cuantumului penalizărilor acordate pentru prima  greşeală , nu prin ignorarea vinovată şi trecerea lor în zona banalului cotidian. Demnitatea se apără cu fermitate , fără poticneli şi frământări inutile. Laşitatea este terenul de joacă a celor pentru care onoarea a devenit marfă negociabilă, expusă pe trotuar, printre flegme şi gunoaie plimbate haotic de vânt.