Petitie impotriva maririi tarifelor notariale

Quoted post

Musafir

2011-12-21 13:50

Traducatorii sunt autorizati de Ministerul de Justitie, Notarii sunt numiti in functie, asta fiind prima diferenta, apoi sa imi spuneti dumneavoastra, domnilor traducatori, ce trebuie sa faca o persoana ca sa ajunga traducator si ce trebuie sa faca ca sa ajunga notar. Nu va mai isterizati atat ca se maresc tarifele pentru ca nu aveti habar de munca pe care o depune un notar si raspunderea ce o poarta. Pe langa asta si notarul plateste TVA si angajati si impozit 16% din venit si contributie procentuala la camera notarilor calculata din brutul pe care il incaseaza si darile la stat pentru angajati, cheltuieli administrative. Daca vreti sa nu mai munciti pe 7 lei pe pagina, uniti-va si reglementa-ti-va. Nu mai incasati bani la negru si platiti si voi la randul vostru taxe la stat, ca orice notar. Sa vedem atunci cum mai dormiti noaptea. In alta ordine de idei, statistica publicata de consiliul concurentei este eronata si acest lucru a fost demonstrat, deoarece au fost luate in calcul toate taxele pe care un om le plateste la notariat, dar nimeni nu a spus ce reprezinta, nimeni nu a spus ca notarul incaseaza pentru stat impozit pe tranzactiile imobiliare si taxa de inscriere in cartea funciara, costurile de verificare a documentelor in arhive si asa mai departe. De regula notarul ia un sfert din ce bani lasa omul la in birou. Incercati sa aruncati cu piatra cand va veti sti fara de pacat.

Raspunsuri

whatever

#90 Re:

2011-12-21 20:52:31

#55: -

Ce trebuie sa faca o persoana sa ajunga notar?!!! sa fie ruda cu cine trebuie, sa dea 20.000 de euro, sa aiba relatii sus puse. toti am facut facultatea, de litere sau de drept. doar unii dintre noi ne-am nascut in familii de bogatani!!! Rusine!!!

Musafir

#107 Re:

2011-12-22 10:12:15

#55: - pt. comentariul 55

Ce trebuie sa faca o persoana ca sa ajunga notar?

in primul si ultimul rand TREBUIE doar sa se nasca intr-o familie de notari. Cam atat, de restul are grija mamica si taticu'.

Pt. ceilalti NU EXISTA NICIO SANSA.

Nici eu si cred ca nimeni nu s-ar supara daca din, sa zic 3000 Ron incasati, ar primi un sfert din suma, pt. un contract sau mai stiu eu ce minunatie de act (pt. care oricum aveti model in calculator) care se poate intocmi max. intr-o ora. Deci 750 Ron pe ora cred ca nici in Germania nu se castiga.

De ce toti notarii, cel putin din orasul in care locuiesc eu, au masini scumpe si imobile luxoase?

Raspunsul: Probabil din acel sfert ce-l lasa omu' la notar.

Musafir

#133 Re:

2011-12-22 13:42:35

ce te face sa crezi ca noi nu platim taxe?nu  dau chitante sau facturi?

si banii pe care ii luati si voi la negru? sunt oare intre 5 -7 lei?

reveniti- va si voi

Musafir

#168 Re: Munca si raspundere

2011-12-24 13:57:02

Comparand munca si  raspunderea pe care vi-o asumati pentru a legaliza specimentul de semnatura al traducatorului, cu munca si raspunderea pe care si-o asuma traducatorul prin redactarea si semnarea traducerii, cred ca ar fi corect ca acesta din urma sa fie mult mai bine platit. Cum ca dumneavoastra presupuneti ca noi nu emitem facturi fiscale, avem si noi dreptul ca traducatori sa "presupunem" ca nici dumneavoastra nu emiteti factura, si ca deci acesti 100 ron va intra in buzunar doar pentru o stampila si o semnatura ce nu implica nicio responsabilitate.

...

#198 Re:

2012-01-10 13:05:58

Daca sunteti numiti in functie si va place sa copiati anumite reguli si tarife ale altor state de ce nu copiati si sistemul american in care notarii sunt numiti in functie pe mandat de patru ani. Dar asa sunt romanii iau cate ceva de aici un pic de acolo si uite asa se duce de rapa tot. In Romania ca sa ajungi notat trebuie sa fi in primul rand fiul, nepotul sau nu stiu ce ruda a nu stiu ce notar ca sa poti MOSTENII aceasta functie. DAR VORBA LUI BASESCU "SA TRAITI BINE" CA DOAR ARE FATA NOTARITA.

PROGRAMUL notarului e de obicei afisat pe usa asta bineinteles daca are chef sa vina la birou, pe cand cel al traducatorului nu stii daca apuca sa doarma noaptea dar nu de grija "BANILOR".

De ce vreti voi notarii sa va modificati tarifele..... va-ti bagat in afaceri imobiliare ca asa sunteti toti cand vedeti ceva de ciugului si hop si voi ca MUSTELE... cum a cazut piata imobiliara cum hai sa mai punem ceva la legailizari ca astea se mai misca ca doar aveti si painea si cutitul munca de legalizare a unui act de tradus si asa nu va apartine, va spalati pe maini cum  ca nu stiti limba respectiva si legalizati doar semnatura traducatorului, dar nu uitati sa specificati ca trebuie sa fie obligatoriu in dublu exemplar stampilat si semnat unde vreti voi ca nu cumva sa va coste prea mult tusul, curentul, hartia pe voi ca doar aveti fraierii de traducatori care sa l-e faca, ca altfel sa-si gaseasca alt noar sa-i legalizeze traducerea.