Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#50453 Mihail și-a făcut "datoria", maurul poate să "moară"!

2017-08-02 12:22


OLTCHIM S.A. RM. VALCEA (OLT)

schimbari in conducerea societatii

Data Publicare: 02.08.2017 8:20:57
Cod IRIS:9CC10
Nr.inregistrare:8551/02.08.2017

Catre,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Bursa de Valori Bucuresti
Autoritatea de Supraveghere Financiara
Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare

Eveniment de raportatschimbari in conducerea societatii

Oltchim SA informeaza actionarii si pe cei interesati de urmatoarele schimbari in conducerea executiva a societatii:
·  Nominalizarea domnului Nicu Laurentiu ANDREI sa preia functia de Director de Productie, pentru perioada ramasa pana la finele anului 2017, pozitie ocupata anterior de domnul Mihail Talpasanu.
Domnul Nicu Laurentiu ANDREI, in varsta de 40 ani, este licentiat al facultatii de Chimie Industriala din cadrul Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” Iasi, cu o experienta in munca in cadrul Oltchim de 16 ani a ocupat urmatoarele pozitii: inginer chimist sectia Pesticide II, sef instalatie Ardere Reziduuri, sef instalatie Propenoxid, adjunct sef sectie Propenoxid, sef sectie Propenoxid, sef Divizie Propenoxid Polioli, Monomer- PVC si incepand cu anul 2014 devine inginer sef Productie.
·  Numirea pe o perioada nedeterminata a domnului Vasile-Sorinel NECSULESCU in functia de Director Directie Mentenanta Energie, functie ale carei atributii specifice au fost delegate altor persoane pana la aceasta nominalizare.
Domnul Vasile-Sorinel NECSULESCU are 53 ani, este licentiat al facultatii de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca.Are o experienta in domeniul mecanic de 28 ani, acumulata atat in cadrul Oltchim- sectia Mecanica timp de 5 ani, cat si in alte societati.Pentru o perioada de 13 ani si-a desfasurat activitatea ca inginer mecanic, inginer sef si director Productie in cadrul societatii Protectchim SRL. Incepand cu luna martie 2016 si pana la data acestei nominalizari a ocupat pozitia de Director general al societatii Sistemplast SA.

Administrator judiciar,
ROMINSOLV SPRL 

Administrator judiciar,
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL            

Administrator Special,
Stanescu Bogdan 

Director General Adjunct,
Avram Victor

Raspunsuri

Sfantul asteapta

#50461 Domnul Vuza nu cunoaşte compania pe care vrea să o cumpere!

2017-08-15 22:01:11

 

 

Administratorul special al Oltchim, Bogdan Stănescu a declarat pentru Capital că Oltchim are un profit real, declarat atât la ANAF cât şi la Bursă, pentru care s-au plătit impozite de 6,35 milioane de lei (aferent profitului raportat în trimestrul II al acestui an).

 

Acesta a subliniat că rezultatele financiare ale companiei sunt reale, datorate tocmai faptului că Oltchim nu mai are contracte cu firme căpuşă. Declaraţiile vin ca răspuns la afirmaţiile omului de afaceri Ştefan Vuza, care a depus ofertă pentru achiziţionarea combinatului şi care a declarat, de curând, că Oltchim are un profit nu tocmai real şi contracte cu firme căpuşă. "Cred că domnul Vuza nu cunoaşte compania pentru care a depus ofertă de cumparare. Nu numai că Oltchim are un profit real pentru care se plătesc trimestrial taxe şi impozite, dar compania a realizat, din surse proprii, chiar de curând, investiţii de 11 milioane de euro pentru a pune la punct două electrolizoare pentru electroliză cu membrane", a declarat Bogdan Stănescu. "Insolvenţa  nu permite căpuşe şi corupţie decât dacă toţi cei implicaţi, respectiv,â judecătorul, creditorii, administratorii sunt corupţi. Dacă aceasta este insinuarea domnului Vuza cred că este foarte grav şi extrem de uşor de demontat", a mai spus Bogdan Stănescu.

Combinatul Oltchim va fi privatizat în câteva luni, după ce creditorii, statul şi Comisia Europeană vor decide care ofertă este câştigătoare.

Cele opt oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deţinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galaţi (care a mai cumparat active de la Oltchim în 2013) şi BNS Group.

A noua ofertă fost depusă de către fondul de investiţii White Tiger, cu capitaluri americane şi britanice, cu circa 20 de minute după termenul limită.