Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului

#49798 Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului

2017-03-08 09:42

Peste 70% dintre creditorii Oltchim au votat luni, 6 martie a.c., modificarea planului de reorganizare a activităţii combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Astfel a fost acceptată soluţia de divizare a combinatului în nouă pachete.

Cumpărătorii nu au nicio obligaţie de a prelua actualii angajaţi

Creditorii garantaţi (băncile) au votat în proporţie de 53% pentru aprobarea planului de reorganizare, pentru categoria creanţelor salariale au votat în proporţie de 66%, a bugetului de stat – 93%, iar creditorii chirografari au votat 100% pentru modificarea acestui plan. Planul de reorganizare modificat nu a fost făcut deocamdată public, însă există deja anumite informaţii în această privinţă.
Potrivit unui document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, şi de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRK, companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacţiei. De asemenea, contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători şi, foarte important, cumpărătorii nu au nicio obligaţie de a-i prelua pe actualii angajaţi. Consultantul AT Kearney a precizat potenţialilor cumpărători ai activelor Oltchim că, potrivit contractului colectiv de muncă de la nivelul Oltchim, compania trebuie să achite plăţi compensatorii oricărui angajat disponibilizat.
Cu 2.000 de angajaţi, combinatul Oltchim este singurul producător din România de clor şi polieter polioli şi exportă 74% din producţie. Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat de câteva ori privatizarea companiei, dar fără succes.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. Planul iniţial de reorganizare a societăţii Oltchim a fost depus la Tribunalul Vâlcea în 5 februarie 2015 şi aprobat de către adunarea creditorilor în data de 9 martie 2015.

Un specialist al Rominsolv, despre activitatea industrială în perspectivă, dar şi despre faliment

Cum vede Rominsolv combinatul Oltchim după privatizare? Un material postat pe blogul companiei de către specialistul în insolvenţă Florian Mateiţă poate fi parţial lămuritor: „Firesc, apare întrebarea ce se va întâmpla cu combinatul şi cu oamenii lui după vânzare? Nimeni nu ştie cu certitudine, însă un prim indiciu cum că activitatea industrială va continua este acordul comisiei europene de a ne permite bonusarea cumpărătorului când angajează cel mult 50% dintre actualii salariaţi. Mai departe, ţine de fiecare persoană în parte cum îşi organizează viaţa. Salariaţii care vor dori să muncească la viitorul Oltchim vor avea loc de muncă şi îşi vor negocia individual sau colectiv condiţiile angajării. Liderii de sindicat trebuie să-şi asume negocieri cu noul cumpărător atunci când va fi el cunoscut, nu să aleagă calea uşoară a blamării administratorului judiciar că nu translează actualul CCM, când ştiu foarte bine că nu este posibil acest lucru. Vor trebui să-şi remodeleze gândirea şi opţiunile conform cerinţelor de performanţă ale mediului privat. Salariaţii care nu vor mai dori să muncească la viitorul Oltchim vor primi aşa numitul «pachet social» prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Ei vor beneficia de salarii compensatorii, chiar dacă îşi găsesc rapid un alt loc de muncă. Trebuie ştiut că, dacă salariaţii care nu doresc să muncească sunt majoritari şi locul lor de muncă este specializat, vom asista la un faliment care, cel mai probabil, va deveni celebru prin cauzele lui: sătui de muncă, salariaţii au abandonat angajatorul. Mai trebuie ştiut că în faliment, conform legislaţiei româneşti, Contractul Colectiv de Muncă încetează cu consecinţa dispariţiei «pachetului social». Aşadar, solicităm sindicatelor să împărtăşească salariaţilor deplină cunoaştere şi echilibru. Stresul cel mai pregnant îl resimt cei care visează să rămână la viitorul Oltchim, dar să împuşte şi salariile compensatorii. Dacă se poate, fără niciun risc. Am dreptate?”, comentează Florian Mateiţă.

https://www.indiscret.ro/2017/03/08/

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. Planul de reorganizare a Oltchim modificat 2017.

Raspunsuri


Musafir

#49799 Re: Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului

2017-03-08 09:52:42

#49798: Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului - Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului 

 FAI CU MINA GAOAZA[GHIOCA] LA OLTCHIM,NU TI A PLACUT SA O DUCI BINE,TI A PLACUT SA MANINCI DECIT KAKATUL DE LA OAMENII DIN OLTCHIM,POATE MAI AI VREUN DRUM PRIN OLTCHIM SA TERMINI DE MINCAT KAKATUL CU TAMBALAGIUL,TALPASANU SI MUMETA,HAHAHA.


Musafir

#49803 Florian Mateita, specialist in insolventa? NU VA LASATI INSELATI! Este specialist in FALIMENTARE.

2017-03-08 10:29:36

#49798: Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului - Creditorii Oltchim au votat reorganizarea combinatului 

Cum vede Rominsolv combinatul Oltchim după privatizare? Un material postat pe blogul companiei de către specialistul în insolvenţă Florian Mateiţă poate fi parţial lămuritor:
"Mai departe, ţine de fiecare persoană în parte cum îşi organizează viaţa. Salariaţii care vor dori să muncească la viitorul Oltchim vor avea loc de muncă şi îşi vor negocia individual sau colectiv condiţiile angajării. Liderii de sindicat trebuie să-şi asume negocieri cu noul cumpărător atunci când va fi el cunoscut, nu să aleagă calea uşoară a blamării administratorului judiciar că nu translează actualul CCM, când ştiu foarte bine că nu este posibil acest lucru. Vor trebui să-şi remodeleze gândirea şi opţiunile conform cerinţelor de performanţă ale mediului privat.
Stresul cel mai pregnant îl resimt cei care visează să rămână la viitorul Oltchim, dar să împuşte şi salariile compensatorii. Dacă se poate, fără niciun risc. Am dreptate?”, comentează Florian Mateiţă.

Florian Mateita, specialist in insolventa?
NU VA LASATI INSELATI!
Este specialist in FALIMENTARE
- cel putin asa scrie pe site-ul ROMMINSOLV:
"Florian a fost asociat şi administrator în două societăţi comerciale care, pe fondul lipsei de experienţă şi a devalorizarii accelerate a leului din martie-aprilie 1997, respectiv, februarie-martie 1999, au dat faliment, fără însă a înregistra datorii la momentul radierii lor."