Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Quoted post

Musafir

#186 Re:

2015-03-03 03:34

#184: -  

Pledezi după cum văd pentru o relaţie personală, privată, intimă cu Dumnezeu. În adâncul tău, în eu-l tău. Fără nicio manifestare exterioară. Dumnezeu este mai mare decât orice forme exterioare. Atâta timp cât ţie ca om îţi este imposibil să cuprinzi cu mintea şi orice alte mijloace raţionale şi ştiinţifice nemărginirea şi atotputernicia Sa, este greu să crezi că nişte forme exterioare poate exprima cu adevărat credinţa.

Ce te faci însă, că cei care sunt deranjaţi de toate formele de credinţă vor să-şi impună „libertatea”? Am pus ghilimele, pentru că toate aceste discuţii din aceste zile au arătat un fapt contrar celor trâmbiţate: că de fapt limitarea, îndoctrinarea, demonizarea, nu vine de la cei ce cred! O lume urâtă, dictatorială, violentă - ca să vorbesc frumos şi să nu merg mai departe cu analiza, îşi arată muşchii şi pumnii, nu lumina gândirii şi cunoaşterii.

Unde este UMANISMUL despre care se vorbeşte? Ştiinţe umaniste sunt cele care înnobilează omul, îi capacitează toate puterile şi resursele vitale pentru a CREEA, nu a ucide, pentru FRUMUSEŢE, nu mizerie, pentru PACE şi ARMONIE, nu dezbinare, pentru REVALORIZAREA a tot ce înseamnă umanitate - trecută, prezentă şi viitoare, pentru IUBIRE, nu ură şi mânie, pentru DESCHIDERE nu limitare.

Dacă dincolo nu este nimic, şi după cum spuneţi, aici trebuie dat totul şi făurit totul, DE CE CREAŢI IADUL ÎNTRE OAMENI, şi nu Raiul pe care FIINŢA SUPREMĂ, OMUL, ar trebui s-o creeze?....

Raspunsuri

Liviu

#187 Re: Re:

2015-03-03 10:28:44

#186: - Re:  

intru totul de acord cu analiza facuta cu doua completari foarte mici insa:

la partea cu toate formele de credinta mi-as permite sa adaug "altele fata de cele proprii"

si la stiintele umaniste "impletirea armonioasa a componentei reale, fizice cu acea componenta umana, relativa, ce tine de sentimente, stari, constientizarea propriei existente etc."

bineinteles a se ierta subiectivismul propriei mele pareri (valabil pentru orice parere personala de altfel cred eu).