Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Gogu Ologu
Divizia Petrochimica Bradu

#21861

2014-06-10 07:00

Putini stiu ca la nivel de conducere si administrare judiciara a Oltchimului se cauta solutii pentru anularea platilor compensatorii...asa ca stati si dormiti linistiti.

Raspunsuri


Musafir

#21862 Re:

2014-06-10 07:25:11

#21861: Gogu Ologu -

Pe ce baza reala, cand sunt stampilate,  parafate  conform CCM si Legea insolventei? Acum cand sunt in cercetarea DIICOT-ului???

TVR Craiova

https://www.youtube.com/watch?v=wcejbI3ovAQ

 

Publicat pe 2 iun. 2014

Foştii angajaţi de la Oltchim îi trimit pe procurorii DIICOT în control la combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea. Aproximativ 270 de foşti angajaţi, concediaţi anul trecut, au depus astăzi o sesizare la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor prin care acuză conducerea combinatului de deturnare de fonduri. Disponibilizaţii au primit înştiinţări de la Finanţe prin care au fost informaţi că li s-a oprit impozit pe veniturile realizate anul trecut, deşi ei nu au primit niciun ban de la Oltchim.


Musafir

#21864 Re:

2014-06-10 08:09:48

#21861: Gogu Ologu -

Ar trebui sa mergeti si voi la DIICOT in Pitesti.


Musafir

#21865 Re:

2014-06-10 08:31:23

#21861: Gogu Ologu -

 

Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

2014-05-28 08:20

 

 

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3232.jpg...


Mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, acuză ilegalităţi în atribuirea salariilor compensatorii pe care nu le-au primit, dar despre care susţin că în documentele ANAF apar ca încasate şi impozitate.
de Marielena Popa

Suspiciunea a început când cei disponibilizaţi au solicitat companiei fişele fiscale, în locul cărora au primit nişte adeverinţe cu un conţinut alambicat, şi le-a fost confirmată când, în evidenţele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, au constatat că banii pe care nu i-au primit încă au fost impozitaţi ca şi cum ar fi fost încasaţi. Ei suspectează că banii care li se cuvin şi care ar fi existat, potrivit declaraţiilor de anul trecut ale fostului ministru al muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi fost folosiţi de Oltchim în alte scopuri. Speriaţi de eventuale consecinţe, cei în cauză au preferat să nu le fie făcute publice numele.



Impozit de 8.348 lei, la bani neprimiţi

„În anul 2013, eu am încasat circa 20.000 lei, salariile lunare. Potrivit adeverinţei de venit pe anul 2013, eliberată de ANAF, Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea, figurez cu un venit impozabil de 52.185 lei, la care am şi plătit un impozit de 8.348 lei. Ca atare, s-a luat impozit, s-a plătit CAS, alte dări, iar banii nu au ajuns la mine”, susţine M.S. (foto facsimil)



Oltchim eliberează adeverinţe pentru bani inexistenţi

Alarmaţi de această situaţie, mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim au cerut lămuriri companiei. „Astăzi, 27 mai, am solicitat Oltchimului fişa fiscală sau un document din care să înţeleg situaţia veniturilor mele. Împreună cu alţi trei colegi, m-am prezentat la poartă la ora 08.30. Ne-au ţinut vreo două ore pe acolo, apoi ne-au spus să revenim pe la ora 14.00. Am revenit şi peste încă o oră ne-au spus că nu se mai eliberează fişe fiscale, aşa că ne-au dat nişte adeverinţe, alambicate, dar în care salariile compensatorii apar ca „venituri înregistrate”. În acelaşi timp, mai fac nişte menţiuni, pline de ambiguităţi, despre modalitatea de achitare a plăţilor compensatorii. Practic, eu, din suma de 35.218 lei, care în tabel apare în luna iunie şi care cuprinde şi salariile compensatorii, am luat 800 lei, salariul pe o lună, nicidecum suma întreagă. Voi verifica datele care s-au transmis la ANAF, însă, după toate probabilităţile voi constata ce au constatat şi alţi colegi ai mei, că s-au încasat banii şi că pentru ei s-a plătit şi impozit”, a declarat D.M.



Greva foamei pentru salariile compensatorii

Parchet, DNA, Direcţia Antifraudă. Acestea sunt soluţiile care, cred cei în cauză, le pot aduce dreptatea. În mai 2013, au fost concediaţi colectiv 969 de salariaţi. Ei au dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime; adică în jur de 10 milioane de euro (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană). Săptămâna trecută, câteva zeci de disponibilizaţi au făcut greva foamei pe scările Prefecturii Vâlcea, nemulţumiţi că nu au primit aceste salarii compensatorii.

Facem menţiunea că acest subiect ne-a parvenit aproape de încheierea ediţiei, prin urmare vom reveni cu opiniile ANAF şi Oltchim.

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/add_1_image_3232.jpg...