Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Raluca Neacsu
Bucuresti

/ #120 DA sau NU vaccinului pneumococic

2012-11-29 10:31

Au dreptate si cei care sunt pentru si cei care sunt contra vaccinarii de orice fel. Fiecare are argumente mai mult sau mai putin sustenabile. Ideea de introducere a vaccinului pneumococic in schema vaccinarilor asa-zis obligatorii cred ca se refera de fapt la gratuitatea acestuia. Nu putem cere sa gandeasca la fel parintelui care si-a pierdut copilul pentru ca nu si-a permis sa cumpere un vaccin ca si parintelui care are un copil cu o imunitate ridicata in mod natural. Si cum micutii nu pot alege ce e bun pentru ei si e rolul nostru, al parintilor sa facem aceste alegeri si sa ne asumam toate consecintele, mi se pare normal ca factorul material sa nu fie un criteriu de decizie mai ales intr-o tara in care a avea sau a nu avea bani face cateodata diferenta intre a trai sa a nu trai.

Acesta este un comentariu al unui parinte care a platit peste 90% din consultatiile, investigatiile si medicamentele necesare copilului, platind in acelasi timp toate taxele si impozitele, intr-o tara in care "statul ocroteste familia".

Ma gandesc din ce in ce mai serios la o petitie in sensul desfiintarii contributiei obligatorii la asigurarile de sanatate si mutarea acestora catre sectorul privat. Cu cati bani platesc intr-un an la asigurarile obligatorii eu si angajatorul meu, plus cati bani platesc pe consultatii si investigatii la clinici private (intrucat cele de stat tocmai si-au teminat bugetul) as putea sa imi cumpar o asigurare privata pentru sume care ar acoperi cu varf si indesat toate nevoile mele si ale familiei mele in materie de sanatate. Dar inteleg ca din contributia mea la sistemul de stat al asigurarilor de sanatate trebuie sa beneficieze si cel care are un venit minim sau niciun venit si in cazul acesta prefer ca banii mei sa fie folositi mai degraba pentru vaccinarea unui copil ai carui parinti doresc sa il vaccineze dar nu isi permit decat la colectarea de bani albi pentru zile negre de catre firme capusa care vand spitalelor bunuri si servicii la preturi exorbitante.