Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #4927 Re: Re: despre umf Tg. Mure;

2012-03-27 12:28

#4901: - Re: despre umf Tg. Mure;

statul garanteaza invatamant de toate gradel;e, cum imi garanteaza si mie sanatatea. Un pachet minimal, dupa care eu platesc. In functie de posibilitatile statului mi se poate acorda maximum din cat se poate da.

Iar invatamantul intr-o limba minoritara in forma dorita de voi si stipulata actualmente prin acel HG aduce atingere limbii romane, ca limba oficiala a statului roman, normele ARACIS, chiar impun si la sectiile maghiara practica in limba romana, asa cum se intampla pentru toate facultatile de medicina de la noi. Daca va e greata sa vorbiti si limba romana cu pacienti romani, pentru cine va pregatiti??!!

Autonomia universitara poate, respectand legea sa se opuna sau sa nu accepte toate conditionarile impuse, prin santaj politic de voi (in conditiile legii). Si sa nu uitam ca 2012 este an de alegeri si o noua conducere a tarii poate va schimba ceea ce incorect ati impus acum.

UMF Tg. Mures pregateste, teoretic, medici care sa poata oferi servicii unei tari intregi, nu numai unei minoritati, destul de mica in comparatie cu majoritatea. Sau vizati alta piata??!!

Noua Carta nu trebuie sa intre in contradictie cu celelalte legi in vigoare ale tarii.