Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Judex

/ #1411 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-25 01:12

#1400: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Domnule de la #1400,

cel care nu-ţi dai numele,  pentru a nu fi urmărit pe forum, ca să nu vadă lumea cine este cel ce face intervenţii belicoase neruşinate, aşa cum face orice tîlhar, care se ascunde de ochii autorităţilor spre a nu fi depistat.

Ai avut măcar curiozitatea elementară să urmăreşti linkul pe care l-a pus la dispoziţie d-l de la #1382 ca să vezi şi să-ţi dai cu părerea cam ce a făcut bestiile umane, conaţionali ai d-tale, care mergeau din casă în casă ca să arate honvezilor pe cine să ucidă? Să vezi cum au procedat conaţionali de-ai dumitale cu nişte oamenio fără apărare, tineri, bărbaţi, femei, copii, femei însărcinate cu copii în pîntece, copii în leagăne spintecaţi de baionetele honvezilor?

Dar ce e mai teribil, şi nu mi-a venit să cred că poate exista aşa cruzime ca în preistorie, un sat întreg de maghiari trăitori alături de consătenii lor români, să ia hotărîrea de a ucide, de a-i lichida pe toţi consătenii lor români, pentru a nu exista martorii care, în cazul întoarcerii românilor să-i judece pentru atrocităţile şi fărădelegile făcute.

A mai postat un alt imbecil şi a minimalizat gravitatea atrocităţilor zicînd că şi românii au făcut la fel în timpul războiului.

Nu neg faptul că soldatul român nu ar fi ucis persoane nevinovate, dar nu a făcut-o aşa din senin, să vîneze oamenii ca pe iepuri cum a făcut-o honvedul maghiar. El a făcut-o în toiul luptelor cînd soldatul îşi pierde orice raţiune, orice dram de omenie, devine fiară.

Ori acele bestii, că oameni nu pot să-i numesc, nu aveau nici un motiv să o facă. Armata română plecase de cîteva zile, nimeni nu mai opunea nici o cît de mică rezistenţă.

Lumea vest europeană a fost oripilată de ce făcuse nemţii în satul cehoslovac Lidice, unde ucisese cîteva zeci de oameni. Acolo e posinbil să fi existat vreo ripostă, un act de nesupunere. Nimeni nu a aflat vreodată dacă ar fi existat partizani sau vreo opoziţie în contra nemţilor care să motiveze riposta. Dar la noi, în Transilvania, ura a întrecut orice măsură.  Occidentul să fi văzut ce a făsut armata amiralului la preluarea nordului Transilvaniei şi după aceea să se pronumţe. Însă occidentul reacţionează invers, ca în cazul lui Mihăilă Cofariu.

Cuvintele mele sunt palide ca să descrie grozăvia trăită de acei oameni.

Dacă aveţi pretenţia că sunteţi creştini, mergeţi la #1382, deschideţi linkul şi vă cutremuraţi! Nemţii au fost palide răbufniri de ură pe lîngă ura feroce de care au dat dovadă honvezii şi complicii lor!