Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

PETER

/ #2554 #2529 Dac

2012-03-17 17:57

Dacule, daca crezi ca ungurii ascund istoria, asa sa fie. Ai dreptul sa crezi ce doresti. De ce ar spune Ion Coja ce spune pe saitul lui personal despre evreii din ungaria? AI citit articolul? In fine, acuma nu prea are nici o importanta, dat fiind o alta problema, a educatiei. Nu prea vad de ce le e frica romanilor ca nu vor sa acorde acest lucru celor care doresc sa invete in lb. maghiara? Daca cred ca nu vor fi in stare sa comunice cu pacientii viitori romani, sa intruduca un test de limba romana celor care vor sa practice meseria in romania.Simplu ca buna ziua. Adineauri cineva a mentionat faptul ca in comunism mult medici de etnie maghiara au fost trimisi sa practice meseria in sate romanesti, si s-au descurcat foarte bine, s-au inteles foarte bine.Uite, cand aveam vreo 14 ani am ajuns la spital la Constanta dupa un incident neplacut.Limba romana nu stiam bine, mai de graba intelegeam decat vorbeam. Toti erau romani de acolo, ma-au tratat foarte bine, au detectat problema si dupa 10 zile am fost trimis acasa vindecat. Eu sper sa rezolve problema intr-o masura in care sa fie conveneabil pentru ambele parti.Peter