Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #1648

2012-03-16 11:18

Am incredere in continuare si sper in revenirea la normalitate. Nu cred ca studentul de etnie maghiara s-a simtit vreodata marginalizat in Tg Mures sau aiurea in Romania. De ce trebuie niste santajisti maghiari, care nu dau doi bani pe simbolurile nationale, sa hotarasca destinele copiilor? Luati mana de pe UMF . Granitele sunt deschise. Creati-va alta universitate oriunde, dar nu la Tg Mures. UMF este un brand national de care nu trebuie profitat.De pa bancile ei au iesit medici adevarati, prea putin interesati de politica.Imi revin in memeorie evenimentele din Martie 1990 de la Tg Mures, cand pe paturile insuficiente numeric ale spitalului judetean erau asezati romani si unguri in acelasi pat, la fel de batuti si traumatizati, dar si atunci ca si acum victimele unor incompetenti dornici sa schimbe legea firii si sa si-o impuna pe a lor. Unii dintre acestia sunt inca in carti si se joaca cu Romanii din Tg Mures in continuare. Pacat ca atunci ca si acum, Romanii din Tg Mures stau la caldura si se uita pe sticla. Asteapta probabil iarasi Cofarii sa-si verse sangele pe treptile catedralelor Muresene? Nu vor mai veni. Sunt prea batrani, iar urmasii lor au uitat vorba,,Pana aici democratie, de aici Hodac si Ibanesti".Acum dau Like-uri. Lumea se schimba.