Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #1298

2012-03-15 18:54

Desi sunt plecata din Romania din anul1981, eu simt romaneste, si imi pasa de tot ce se intampla in tara MEA. Totusi, cred ca problema irdentismului maghiar ester privita dintr-un unghi gresit. In US sunt nenumarate popoare, nenumarate etnii, plus ca sunt 50 de State, fiecare cu legile lor, fiecare avand dreptul sa faca ce vor, dar... cand este vorba de legile Federale, de probleme legate de intraga US, aTUNCI TOTI RESPECTA CU STRICTETE. La toate sarbatorile nationale ale fiecarei tari de unde provin emigranti toti isi afiseaza pe masini, pe case, in pravalii steagul national al tarii din care provin. In orasul unde traiesc eu, aproape fiecare magazin etnic (si sunt o groaza) isi pune in fata pravaliei steagul tarii lor, inclusiv romanii, italienii, grecii, chinezii, etc. etc. Nu cred ca autonomia ceruta de ei este un lucru grav. Grav este cand nu invata limba Romana, grav este cand un nustiu cine maghiar a spanzurat si ars intr-un loc public o papusa simbolizand pe Avram Iancu. Daca un locuitor al USA ar face asa ceva cu de exemplu Abraham Lincoln, or cu Geo0rge Washington, ar face ani grei de puscarie! In ori ce competitie sportiva aici, echipele americane sunt formate din sportivi proveniti din toata lumea, daqr nu cred ca a existat vreodata vre-un sportiv sa cante imnul tarii de unde au venit stramosii lui. Nu, toti canta, cu mana pe inima imnul Statelor Unite.Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici. Eu sunt din Timisoara, unde am crescut, m-am jucat, am fost la scoala cu copii unguri, nemti, sarbi, n-am auzit niciodata nici o cearta, ura, din partea nimanui. Nu inteleg de ce se intampla asta acum? Cred ca toata aceasta ura este dirijata, directionata, ca oamenii sa nu vada adevaratele probleme ale Romaniei, cei care fura, jecmanesc, inseala de 21 de ani tara. Daca ati avut rabdare sa cititi tot comentariul meu va multumesc. Gina