Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #742

2012-03-14 22:20

Politicieni, lasati natiunile Romaniei sa-si urmeze legaturile sociale create in vatra lor stramoseasca ! Straduiti-va sa aplicati "drept" o lege "stramba" a distrugerii invatamantului romanesc. Nu mai "altoiti" un deget cand natura a daruit mainii doar cinci. Rezultatul va fi sigur , oricand, o malformatie si nu o realizare cu urmari faste in viitor.
Am prieteni maghiari. Am lucrat impreuna cu maghiari. Am instruit sute de cetateni romani de nationalitate maghiara. Am fost "legat in coarda" cu multi maghiari, pe pereti montani, avand vietile in mainile noastre. Zeci de ani am vorbit cu ei limba romana si am respectat dialogul dintre ei in limba maghiara, efectuat in prezenta mea. Precizez ca mi-au explicat permanent subiectul dialogului lor, fapt onorant pentru ei. Asa ii cunosc eu pe maghiari si asa m-au cunoscut ei pe mine. Copiii mei si copiii lor se respecta intre ei, dupa cum au vazut in comportamentul parintilor. Am lasat istoriei, fara a uita, martirii de la IP si TRASNEA. Urmasii nostri au o singura tara , ROMANIA. Vreau oricand ca fiica, nora sau nepoata mea sa nasca fara teama si cu incredere oriunde in Romania . Vreau sa ma duc sa-mi vizitez in liniste copii si rudele, in oricare localitate s-ar stabili in Ardeal, avand ca sot /sotie ce le-a harazit Dumnezeu si inima. Nu mai doresc in Romania revenirea la "tratamente" pe criterii etnice si bariere lingvistice ! Nu-mi permit angajare de translator pentru calatoriile in judetele Romaniei cu populatie preponderenta maghiara si mai ales, in caz nefericit de accident de orice natura, sa nu-i pot oferi anamneza, medicului maghiar care s-ar apleca asupra mea.