Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #531 Re:

2012-03-14 18:57

#519: -

Nu stiu cum va raspunde dnul Sandor Szabolcs, dar voi raspunde eu ca un etnic maghiar...

1. Dupa cum vedeti scriu (si vorbesc) romaneste - si nimeni nu contesta oficialitatea limbii romane.

2. Ce limba vorbeste pacientul si medicul - este exclusiv problema lor...

3. Va intreb pe dvs cati romani sunt in Ungaria ? - 10000 ! . cati etnici maghiari sunt in Romania ? - 1300000, vorbim de o comunitate cu 130 de ori mai mare - asemanarea dintre cele doua comunitati nu is are rostul

4. Cunoasterea limbii oficiale a statului nu este o chestiune de "permisiune" daca vrei sa te descurci - inveti limba statului, pur adevarat...

5. Ce vreti sa sugerati, ca oficialitatile din Tinutul secuiesc ii impiedica pe romani sa vorbeasca in limba lor materna ? Eu nu cred...este o chestiune de vointa si identitate interna.

6. "Maghiarii si romanii sau inteles bine" daca s-au inteles bine, asta nu inseamna ca daca noi suntem bine, sa numi spun offul - cu ce ma doare...Ceea ce dvs considerati ca este o dezbinare, eu consider ca este un drept elementar...pe care romanul majoritar cauta sa-l ocoleasca, sa tergiverseze, "pentru ca noi suntem bine"

7. Da si eu vreau convietuire pasnica, si respectarea promisiunilor de la 1dec1918