Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #430

2012-03-14 16:09

Nu am inteles ce se va intampla cu studentii romani care acum sunt in facultate.Dar cu acreditarea? Dar cu licenta si rezidentiatul? Dar cu viitoarele locuri de munca ale celor care termina in limba maghiara, doar nu credeti ca veti acapara intreaga tara? Ca sa intrebi un bolnav maghiar (din care prea putini nu stiu lb romana!) ce il doare, nu trebuie sa-i si pui diagnosticul in lb maghiara. Eu cred ca principalii perdanti, in timp, vor fi chiar studentii maghiari.Vor fi legati de glie, de zona aceea si nu cred ca toti vor gasi posturi acolo. Ei ar trebui sa fie primii care sa protesteze. Si pe bolnavii romani cum ii vor intreba si trata? Sau trebuie ca inainte de internare romanii sa faca curs de maghiara? PDL-ul ar trebui sa aiba onoare si demnitate in ultimul ceas si sa renunte la guvernare, decat sa faca acest compromis batjocoritor pentru viitorul acestei tari. Oricum nu veti mai iesi nici cu 5%, PDL-istilor,cred ca sunteti constienti de asta, deci vindeti tara doar pentru cateva luni de guvernare? Daca domnul Ungureanu mai cauta prin sertare niste argumente solide, despre unul si altul,poate intoarce roata si poate o sa mai luati un maxim 6% sa intrati taras in parlament, dar nu mai mult. Cu asta va semnati sentinta la alegeri si in fata istoriei.Nu se poate sa faceti asa ceva acestei facultati remarcabile, nu este corect. Oare ce mai aveti de gand?Ce a mai ramas nestricat de voi? De cand a inceput dl Diaconescu sa deschida ochii oamenilor cu toate nelegiuirile pe care le-ati facut, parca ati intrat in vrie, lucrati haotic. E gata, ati pierdut, acum se intoarce roata, ca asa e viata, ca o roata.Mi-e mila de tara, de copii noastri care pleaca, de cei batrani care simt ca li se fura tara de sub picioare si nu au puterea sa o mai tina pe loc.Urate vremuri si urati oameni au ajuns in fruntea treburilor, cum se spune.Ne rugam la Dumnezeu sa le dea pedeapsa mare celor care vand tara si neamul acesta, care inca mai are valoare.