Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

doina

/ #5294

2012-01-13 08:22

Tipic pentru Romania. Daca faci ceva bun, nu astepta recunostinta, asteapta-te sa vina cineva pe la spate, intentionand sa-ti traga una.Cand spun asta, ma gandesc la cel care a creat SMURD-ul. Eu credeam ca se pregateste un proiect sa-i faca statuie. Nu glumesc cu statuia, in mintea mea are aceleasi merite ca si Carol Davila. Proiectul a fost insa mioritico-balcanic.

Schimband perspectiva, din punctul de vedere al statului basescian, intentia este limpede. Se strang 10 lei, vom plati privatilor 10 lei, dar noi, ca si stat, nu vom mai avea obligatia de a face nimic altceva. Moare amaratul pe strada? Si ce, avem noi alta raspundere decat aceea de a da 10 lei privatului? Iar privatul va zice, noi am facut de 10 lei, daca vrei sa-l luam pe amarat, mai da. Deci, clar, amaratul s-a dus.

Concluzia- intrebare: pentru ce mai exista statul la care noi suntem obligati sa cotizam gras, in sensul ca circa 1/3 din ceea ce muncim este pentru stat? Adica 1/3 din viata mea - atat am cuantificat eu - este o viata de sclav al statului, in schimbul careia statul ar trebui sa aiba si obligatii. Statul nu mai doreste obligatii. Atunci, ce se intampla cu obligatiile mele?

Concluzia - raspuns: intrebarea ma macina, dar nu am gasit raspunsul, desi il banuiesc, insa varsta ma impiedica sa il accept.