salvati SMURD-ul!

Musafir

/ #208

2012-01-12 12:40

Introducerea privatilor in sistemul SMURD este o catastrofa. Asa s-a intamplat cu laboratoarele de analize. Mergi in prima zi a luni pentru analize si ti se spune ca pentru luna in curs nu mai sunt fonduri. Salvarile de stat vor ramane numai pentru situatii de catastrofa, iar cele private fie vor cere coplata, fie vor spune ca nu mai sunt fonduri si nu vin decat daca platesti. De fapt asistenta medicala a fost distrusa in momentul in care privatii au fost acceptati sa incheie contracte cu Casa de sanatate. Sistemul privat trebuia sa ramana integral privat si sa se poata trata in regim privat numai cine poate plati. Melangeul privat - bani publici a dus la situatia actuala in detrimentul pacientilor si umflarea cu bani a privatilor. Pot dovedi fiecare afirmatie pentru ca am trait pe pielea mea acest dezastru. Laboratoarele de stat nu s-au mai modernizat, nici nu pot face anumite analize, la stat CT-ul si RMN-ul sunt mereu stricate si esti indreptat spre privat. Coplata la CT - 100 roni, iar la RMN coplata este de 250 roni. Asta este situatia. Dupa ce se zice ca nu sunt bani suficienti in sistem, urmeaza sa dam 2,8% profit firmelor de asigurari...Serios? Eu propun ca o asemnea LEGE sa fie supusa unui REFERENDUM. Nu mai tine de parlament si guvern, ci de toti romanii!