Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

TITA
Musafir

/ #3681

2012-01-12 09:00

Nu este un comentariu ci relatarea unei realitati pe care am trait-o in ultimele zile:tatal meu in varsta de 88 de ani a cazut in casa si si-a rupt 3 coaste. Accidentul s-a petrecut sambata seara, pe moment s-a miscat si nu am realizat pericolul. De abia duminica seara au aparut durerile mai mari drept pentru care am decis sa apelam la serviciile unei clinici particulare pentru analize, unde ne-am dat seama apoi ca trebuie de urgenta sa ajungem la spital. Singurul si marele impediment a fost transportarea pacientului care este imobil in proportie de 85%.Am apelat la Crucea Rosie care ne-a trimis o salvare(ca utilaj era o masina din vremuri stravechi ce ne-a zdruncinat bine) cu un personal extraordinar si din punct de vedere profesional dar si uman. Pentru comportamentul celor care au venit am considerat ca plata e prea mica in raport cu umanitatea lor. Pentru a ajunge la spital am chemat 112 care dupa lungi insistente ne-au trimis o ambulanta SMURD. Va spun sincer, am avut senzatia ca am nimerit intr-o alta lume: fara prea multe comentarii, ci doar dupa o scurta informare bolnavul a fost luat cu cea mai mare grija de acasa si dupa un timp destul de scurt era deja instalat intr-un pat la chirurgie cu toate formalitatile indeplinite, totul cu mult profesionalism, cu discretie, cu disciplina si mai ales fara nici o recompensa! Am discutat apoi in familie minunandu-ne ca intr-o realitate ca a noastra poate exista un servici atat de PERFORMANT si mai uimitor ca nu ti se cer bani imediat ce ai deschis gura sau ai tras aer in piept.
La externare spitalul a cerut o ambulanta cu insotitor pentru transportarea pacientului imobil.De data aceasta a venit un echipaj din serviciul public: soferul si insotitoarea, inalti si bine facuti, dar care ne-au spus din start ca ei sun obositi si au probleme cu spatele, deci transportare bolnavului ne priveste. In acel moment am plusat cu mai mult decat ne-au taiat chitanta la Crucea Rosie vrand sa trecem mai repede peste acest moment penibil.La iesire de la urgente din spital a fost relativ simplu, dar acasa pentru a ajunge din masina salvarii, parcurgand o alee si urcand 2 etaje cu scari inguste, am apelat la cunostinte si prieteni, timp in care soferul a pus si el mana pe scaunul ce transporta bolnavul, dar insotitoarea si-a luat un pix si o hartie in mana dandu-ne 'indicatii pretioase'! De aici am dedus ca ea este insotitoare de pix pe ambulanta, accepta cu nonsalanta banii dar ramane impasibila nefacand absolut nimic| Singurul lucru la care a insistat inainte de a pleca a fost sa-i semnez pentru indeplinirea serviciului! Dupa jumatate de ora cand a trebuit sa ma duc la farmacie i-am vazut pe cei doi linistiti si impasibili in acelasi loc in ambulanta, si atunci mi-a parut rau, nu ca le-am platit degeaba, dar ca le-am semnat fara sa ma uit ce! Cine stie, poate declarasem ca au stat 8 ore sa instaleze bolnavul, si am gandit ca este culmea nesimtirii sa profiti in halul asta de un om aflat in disperare! Concluzia se impune de la sine!
Va multumesc!