Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Cecilia

/ #3543 Re: Intrebare democratica!

2012-01-12 05:44

#53: Urgente private - Intrebare democratica!

Draga mea afacerista bine intentionata,

Problema nu este ca vine o persona particulara sa aduca servicii bine platite din propriul buzunar sa salveze un bolnav pe care nu il poate salva ambulanta sau SMURD (cum adica nu ar fii disponibile?). Daca ai citit legea in forma lansata in dezbatere ai vedea ca marul discordiei nu este ca vine privatul in sanatate sau urgenta ci ca suma de bani alocata urgentei de tip ambulanta, SMURD va impartii acesti banii multi/putini si cu sectorul privat adus prin acesta noua lege a sanatatii. Si ce va face acest privat daca i se va da unda verde? Unde este descris pachetul de servicii si protocoale care vor trebui urmate identic cu Ambulanta sau SMURD? Cine va face ce? Pentru ca nu imi inchipui ca va fii un concurs de masini/ elicoptere CINE AJUNGE PRIMUL odata ce serviciul 112 este apelat? Legea este infantila in acest moment, inconstient sau mai grav scrisa asa intentionat pentru baietii descurcareti ca nu  se precizeaza absolut nimic din toate acestea. Legea practic invita un privat, da sa aduca propriile servicii medicale DAR sa vina sa deconteze in final banii statului!!! Si sa obtina si profit. Stii ce se va intampla daca legea se va adopta in forma actuala? O sa vina oameni ca si tine cu bani - printre ei si romani care traiesc in afara granitelor. Ei vor dori sa se implice in sistemul privat romanesc de sanatate pentru ca in cel european sau american nu exista asa ceva. Un privat care sa aibe acces la banii tuturor romanilor ca vor ca nu vor.  In tarile cu un sistem de sanatate echilibrat serviciile private vin cu bani si servicii proprii iar daca pacientul doreste sa aibe o asemenea asigurare plateste in final din banii lui proprii nu ai tuturor. Nimeni nu este obligat sa platesca un privat daca nu doreste iar statul cu atat mai putin! Iti spun asta ca un mesaj personal si ca si medic care a lucrat la Urgenta Floreasca acum 10 ani inainte de a pleca in US.

PS: Si apropo in tarile cizilizate nu se aduc echo sau lab de analize de sange la DOMICILUI din motive de siguranta pacientului! Interesanta idee insa. Cred ca minunatii nostrii romani pensionari sigur vor putea plati asa ceva.

Cu stima,

Musafir# 3540