Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #538 Scoala romaneasca pregateste individualisti aroganti, nu persoane sociabile, dornice de colaborare

2018-01-22 12:20

Un principiu sanatos, exclus de scoala a devenit utopie in relatiile interumane din societatea romaneasca:

,,Singur nu poti face nimic. Daca vrei sa te dezvolti, sa progresezi, asociaza-te, cauta-ti colaboratori, fa-ti prieteni de incredere."

Utopia invataturii de mai sus e prezenta cand educatia relatiilor sociale ce stimuleaza increderea si colaborarea este lasata intentionat in sarcina familiei afectata la randu-i de lipsa de educatie relationala, saracie, frica, neincredere;

Conform unei mentalitati invechite dar actuale -dezbina si stapaneste-impregnata in mentalul colectiv de catre indivizi scoliti si urmasi ai ideologiei comuniste ce a(au) dezbinat increderea dintre romani prin institutia lipsei dreptului de exprimare si a turnatoriei,  pregatirea individului in scoala romaneasca se face exclusiv in scopul de afirmare individuala in familie, grup, meserie sau profesie. Nu se pune deloc accent practic pe invatarea si dezvoltarea comportamentelor necesare crearii unor relatii sociale sanatoase bazate pe incredere pentru integrarea indivizilor in grupuri sociale si profesionale in scopul colaborarii si evitarea consecintelor principiului: unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste.

Scoala romaneasca stimuleaza negativ prin diverse forme de violenta(considerate tabu) - individualismul, concurenta individuala, aroganta individului, respingerea colaborarii in interiorul grupurilor. Problemele grave datorate lipsei de educatie sociala obligatorie in devoltarea si integrarea cu incredere in grupuri a copiilor se vad in comportamentul atat al acestora cat si al adultilor: individualism generalizat, aroganta si violenta in relatiile profesionale ierarhice, neincredere generalizata, familii destramate, evolutie tehnica si industriala datorata doar unor indivizi singulari, progresul unei mase mici de cetateni in defavoarea majoritatii, etc.

In Mureş, autorităţile au cerut Ministerului Educaţiei ca ora de dirigenţie să devină oră de consiliere psihologică sau să fie materie opţională. Asta după ce anul trecut au existat câteva cazuri de sinucidere în rândul copiilor.Problemele elevilor se văd în derapajele comportamentale.

M-a determinat pentru că nu se iau în calcul aceste probleme grave, nu se iau în discuţii aceste agresiuni, ce se întâmplă pe reţelele de socializare, care sunt situaţii periculoase”, transmite Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș.

India romaneasca.

Conform declaratiilor unor oameni de afaceri indieni, intorsi in tara natala dupa ce au activat in diferite profesii in societatile occidentale dezvoltate, India are o multime de probleme - una din ele majora, e cauzata de faptul ca ,,in India se gasesc cu greu persoane care sa isi respecte cuvantul dat odata ce ai batut palma intr-o afacere".