strada Vadu Moldovei ASFALTATA

Bobocu'

/ #14 Am vazut niste clarificari referitoare la ce au facut altii in astfel de situatii...

2011-12-04 21:37

Pasii care trebuie facuti de autoritatile locale (CGMB) si ale statului (Romsilva) pentru (re)clarificarea circulatiei publice pe str.Vadul Moldovei :
http://www.ecomagazin.ro/drumurile-forestiere-pot-trece-de-la-stat-la-primarii/

- Trecerea drumurilor forestiere se face numai la cererea Consiliilor Locale ale unitatilor administrativ-teritoriale interesate. Aceasta cerere trebuie sa fie insotita de urmatoarea documentatie: Hotararea Consiliului Local privind trecerea drumurilor forestiere; datele de identificare a drumurilor forestiere si a terenurilor aferente acestora, asa cum sunt inscrise in amenajamentele silvice si in inventarul mijloacelor fixe, vizate de seful Ocolului Silvic care administreaza drumul forestier; copiile fiselor mijloacelor fixe (drumuri auto, forestier, lucrari de arta aferente) vizate “conform cu originalul” de seful Ocolului Silvic care administreaza drumul forestier; declaratia sefului Ocolului Silvic din care sa rezulte ca drumul forestier nu deserveste fondul forestier proprietate publica a statului; avizul favorabil al RNP- ROMSILVA.
- Unde se depune cererea?
- Cererea, impreuna cu documentatia se depun la Consiliul Judetean (General Bucuresti), care are obligatia elaborarii si promovarii unui proiect de Hotarare de Guvern in acest sens. Trecerea se va face pe baza de protocol, de catre o comisie numita de directorul Directiei Silvice.
- Ce cuprinde acest protocol?
- Protocolul de predare-primire trebuie sa cuprinda: suprafata de fond forestier aferenta drumului forestier in cauza, conform amenajamentului silvic, cu mentionarea unitatilor amenajistice limitrofe acestuia; fisele mijloacelor fixe (drum auto forestier si lucrari de arta aferente) in original , cu valoarea de inventar si cu numarul de inventar de la Ministerul Finantelor Publice; stadiul lucrarilor de intretinere-reparatii; harta menajistica in copie, cu traseul drumului forestier.
- Dupa primire, ce obligatii revin noilor administratori?
- Unitatea administrativ-teritoriala care a preluat drumul forestier are urmatoarele obligatii: sa evidentieze preluarea drumurilor forestiere in patrimoniul public local; sa respecte regiumul silvic; sa transmita raportarile statistice anuale, specifice silviculturii, in perioada 1-15 ianuarie, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare...

http://www.primariagh.ro/wp-content/primaria/sedinte/2011/sedinta%20extraordinara%20-%2012.apr.2011/HCL%20DRUM%20FORESTIER%20TAMARA.doc