Cerem impozitarea Bisericii Ortodoxe implicată activ în politică

Mariana V.

/ #186

2016-11-06 08:54

N-am văzut la această conferinșă de presă niște preoți, oameni ai lui Dumnezeu, am văzut niște farisei în rasă preoțească, cu o gândire de Ev Mediu. Ceea ce au făcut acești preoți este un mare păcat! oare nu știu ei regula de aur a creștinismului? Nu judecați, ca să nu fiți judecați (Mt.VII,1) . Isus nu a condamnat, a tratat doar cu dragoste și compasiune. Hristos nu a condamnat femeia prinsă în adulter (Ioan VIII:11); nu i-a condamnat pe samariteni când aceștia au refuzat să-i dea hrană și adăpost (Luca IX: 51-56); și chiar atunci când Iuda l-a trădat (Matei XXVI:50), Domnul nu l-a exclus dintre prietenii săi. Mai mult decât atât, prima persoană cu care a ajuns Hristos în Rai, a fost banditul care s-a pocăit, recunoscând pe Dumnezeu în cel răstignit pentru păcatele tuturor (Luca 23: 32-43). Și acești preoți fără de Dumnzeu condamnă o femeie doar pentru faptul că este femeie și urcă mai sus decât nivelul bucătăriei?
Creștinismul solicită oamenilor doar înțelepciunea de a ne condamna doar propriile păcate, lăsând greșelile și imperfecțiunea altuia să fie judecate şi hotărâte de Dumnezeu. Dumnezu, dacă o conduce pe Maia Sandu pe altă cale decât cea obișuită pentru o femeie de rând, are alte planuri cu ea. Biserica cu atât mai mult ar trebui să știe că NIMIC nu se face fără Dumnezeu.