VREM BANII INAPOI! JAFUL de la facturile de gaz si curent.

Musafir

/ #1398

2016-10-24 08:28

Buna ziua.
Intr-adevar,sunt si eu unul dintre cei ce platesc facturi exagerate la gaz. Peste toate acestea,am o intrebare la care nu primesc raspuns. Cum se face ca factura e in kilowati/ora (kwh) gaz si contorul de gaz este in metri cubi (m3)? De aici deducem ca exista o intentie de inducere in eroare a populatiei. Corect este,nu ar fi,ci este sa fie aceeasi unitate de masura pe contorul de gaz si pe factura de gaz. Nu inteleg logica acestei schimbari facuta de cativa ani. La contorul meu,unitatea de masurare a gazului ce trece prin contor este masurata in m3,iar factura imi vine in kwh. Apoi,practica penalizarilor,care mi se pare o masura abuziva. Daca eu am consumat o cantitate de gaz,aceea trebuie platita,insa nu si penalizari pentru intarziere. Aceste penalizari nu sunt altceva decat inventii abuzive de plata,abuzive,deoarece se abuzeaza de faptul ca firma distribuitoare de gaz este singura firma distribuitoare si ,prin acest statut,aceasta firma inventeaza o masura abuziva de a penaliza pe cei abonati . Peste toate acestea,nu inteleg ce justificare poate exista pentru ridicarea pretului la gazul distribuit. Pentru ca ,in Romania,veniturile romanilor nu sunt foarte stralucite ,peste toate acestea,in fiecare an,de cateva ori pe an,se modifica taxele si impozitele,in sensul ca se maresc,iar romanul ,abonat la firma de distributie a gazului,nu face fata cu brio la plata acestor facturi umflate artificial,fara fond logic practic. Practic,romanul are venituri mici,multe taxe si impozite pe capul lui,apoi utilitatile exagerate ca pret si asa intervine intarzierea platii la utilitati. Datorita acestei intarzieri motivate,firmele de distributie a utilitatilor,respectiv apa,gaze,curent electric,chiar si cablu tv,inventeaza masura penalizarilor in caz de intarziere a platii facturii. Aceasta masura este una abuziva. Sper sa existe o rezolvare in schimbarea masurarii debitului de gaz in facturi din kwh in m3,pentru a corespunde cu cele afisate pe contor. Sper sa scada pretul pe m3 de gaz distribuit la persoane fizice(in ceea ce ma priveste). Sper sa existe o masura de a schimba regimul penalizarilor,mai precis,de a lle anula,deoarece penalizarile,din pct de vedere personal,sunt abuzive. Va multumesc.