Petitie pentru includerea IEI ROMANESTI in patrimoniul UNESCO

Musafir

/ #2431

2016-08-24 12:09

Ia romaneasca este rezultatul muncii mainilor de aur ale romancelor din vechile timpuri!pe langa casa,animale ,copii de crescut ,romanca a reusit in putinul timp liber sa mai coasa cateva puncte mititele la camesa din in sau borangic!inainte de toate ,croiala iei,fabricatul materialului,si pe urma modelul ales la cusut.!Sunt valoroase romancele,dar nimeni nu le apreciaza adevarata valoare/!Nu exista tara in care sa gasesti diversitate de port popular,ca n Romania,!suntem unici si pentru asta am fost f mult imitati.Am fost prea comozi ,sau n am stiut sa pastram obiceiuri ,traditii ,poate ,ca n alte tari,dar avem o istorie frumoasa,de sine statatoare,n am migrat,n am vrut pamanturile altora,am vrut sa fim lasati in pace!am acasa ,mai multe ii,una moldoveneasca,cu fota ,micuta,alta ie ilfoveana,si una la care tin f mult,e ff veche ,dobrogeana ,cusuta cu violete,e superba,doar ca incepe sa se rupa!!!!le tin ,plus furoul de borangic al bunicii mele,cusut cu fir de matase!!!!superbe si sfinte maini ale romancelor,le doresc multa sanatate si sa se mai coasa incontinuare,nu le aduca din India la 1 milion de lei bucata!!!!