Cerem protejarea Dr. Camelia Roiu

Musafir

/ #2208

2016-07-30 13:46

Sunt medic. Mi-am ingrijit tatal batran timp de 20 de ani. In vara anului 2014 am ajuns pentru amputare membru inferior drept pentru o gangrena uscata la sectia "picior diabetic" a spialului Cantacuzino. Operatia a reusit in ciuda faptului ca tata era slabit, era a doua amputare dupa 3 saptamani(prima la Sp. Colentina, partiala). DAR ingrijirea post-operatorie a fost barbarica. Pe sectia nu exista nici un monitor! Dupa ce a iesit zdravan din operatie, inclusiv manca a facut o hemoragie digestiva superioara. I s-a pus o sonda gastrica si lasat pe sectia FARA MONITOR. Mie nu mi s-a permis sa raman prima noaptea sa il pazesc. A fost in continuare ciuruit cu perfuzii. A doua noapte am ramas tot pe sectia fara monitorizare. Asistenta de noapte a venit d edoua ori sa ii i-a tensunea cu un tensiometru fara stetoscop si m-a certat ca o dranjez. Mai des a venit sa ne vada infirmiera. Bietul meu tat as-a mai stabilizat si medicul de garda a venit, a dat ordin sa ii fie scoae perfuzia, sonda si sa i se faca o clisma. Toate ordinele au fost executate de doua infirmier si doua asistente in mai putin de 2 minute, Plecasem sa cumpar un expectorant si cand m-am intors bietul meu tata era speriat d emoarte, mai respura numai cu muschii auxiliari. Nic o dat anu am vazut un animal asa d esperiat. Tata era veteran de razboi si a suportat totul cu curaj, fara sa se planga:"Mergem inainte!" Am cerut sa fie dus ATI si in sfarsit a fost dus acolo. O asistenta mi-a spus ca era echilibrat seara la ora 11. Am plecat acasa linistita. Dimineata m-au sunat sa-mi spuna ca a decedat la ora 5. Am fost asa de socata de rezultatul comportamentul absolut barbar al unor asistente si infirmiere de pe aceasta sectie "picior diabetic", incat nici nu am mai indraznit s ama uit la bietul tata dupa ce adecedat. L-au intubat cu anestezie? Au intrerupt arice ajutor pentru ca era in jurul datei d e15 august(!) si voiau s ainchida ATI-ul pentru dezinfectie, tata fiind unicul pacient acolo? Cand m-am dus sa ii iau lucrurile sectia era goala, se pregatea d edezinfectie. Dar socul final, a fost cand am primit certificatul de deces: septicemie de la piciorul cu gangrena! Cum adica septicemie de la un picior car enu mai exista? In plus noi veneam prin transfer de la "Matei Bals "si doamna doctor Baruban, o persoan aextraordinara, venise personal cu eprubetele sa ia probe pentru bacteriologie: nu avea nici o infectie cand am parasit "Matei Bals". Tata avea 94 de ani si 8 luni. Dar doamna din acelasi salon care a decedat la doua zile dupa tata avea 60 de ani si apartinatorii nu primisera nici o explicatie cand i-am intalnit umbland dupa aceleasi formalitati.
Multumiri din suflet domnei doctor Camelia Roiu pentru curaj, onestitate, respectarea juramantului lui Hipocrate si OMENIE.
A disparut omenia!
Pe langa atatea titluri nu mai gasesti profesionalism.
Medicina romaneasca e pe locul 97-98 in LUME. Am parasit de mult Europa si viermii incompetentei si neomeniei au devenit o plaga aproape omiprezenta. Si saracia nu e o scuza, nu poate fi o scuza pentru barbarie.