Stop accidentelor din Iasi! Stop vatmanilor!

Musafir

/ #28

2016-07-08 10:31

Am semnat aceasta petitie deoarece consider a fi o infractiune grava, ce intra sub incidenta Codului Penal si nu a Codului Rutier, fapta de-a intra cu intentie cu un vehicul de 40 tone (dupa cum afirma chiar ei) in ceea ce vezi in cale. Nu cred ca e de competenta primarului ci de competentele organelor de ancheta, chiar in paralel cu anchetarea celor de la Serviciul Rutier, care nu directioneaza cazurile catre organele competente atunci cand se evidentiaza in mod clar intentia de-a lovi un om(sau mai multi - pot fi in masina inclusiv copii ce pot fi nenorociti pe viata de aceste creaturi neaderthaliene) doar pt simplul fapt ca se afla in fata tramvaiului..Personal, eram de fata atunci cand un vatman arata celui de la serviciul rutier (la ghiseu) filmarea cum a lovit in spate o masina ce i se afla in fata, pt a vira la stanga. Evident, toti care eram acolo ne-am uitat la filmare...Vatmanul nu a schitat niciun moment intentia de-a frana. Pur si simplu, i-a bagat aluia tamponul in portbagaj. L-am intrebat pe vatman de ce nu a oprit. A zis ca nu a putut..Era un individ soios, cu parul lipit de scalp - ce-i lucea de nespalat ce era, cu o camasa ce putzea a transpiratie de la 2 metri, cu niste degete cioturoase si unghii cu negru sub ele.Intre el si un boschetar nu faceai mare diferenta.  Si atentie, era ora 9.30 - 10 nicidecum dupa o zi de munca istovitoare. O fata de tractorist cu o  atitudine usor umila, de nevinovat ( sunt si foarte prefacuti,stiu sa-si joace rolurile). Iata cine sunt cei ce baga sub tramvaie masini, oameni, destine. Niste soiosi.. Apropos! Dupa ce s-a terminat cu asa zisa "ancheta" a mai aparut inca un vatman, mai tanar care incepuse sa discute cu "tractoristul" despre cum l-a acrosat pe unul...Deci, va inchipuiti cu ce avem de-a face? Acestea mi se par tentative de omor sau tentative de vatamare corporala!Ambele, pasibile de condamnari cu inchisoarea conform Codului Penal. Intr-un stat de drept, sunt legi si un Cod Penal care ar trebui sa prevaleze unui Cod Rutier insuficient, ce permite astfel de infractiuni din partea unora si la care politistii de la Rutiera se raporteaza. Politistul de la Rutiera, in loc sa observe comportamentul vatmanului ,lipsa de intentie de-a opri mastotondul - a inceput sa-i fluture aluia cu masina Codul Rutier, spunandu-i ca n-avea ce sa caute pe linia de tramvai. Adica, ne facem ca nu observam o INFRACTIUNE motivand-o cu o contraventie? Ce fel de politist esti dumneata? Nu cumva te faci pasibil de cel putin acuzatia de abuz in serviciu?