Morometii la subiectul 3 la bac

#r

/ #686

2016-07-04 18:13

Tu și toți cei ca tine, care sustin petitita asta ar trebui sa învățați ca uneori, în viața,  nu exista gri. E alb. Sau negru. Șeful nu te concediază doar puțin, facturile nu vin la mica înțelegere făcută cu postasul la colt de strada, copiii nu îți cer de mâncare doar dacă vrei sa le dai. Lucrurile vin peste tine pur și simplu iar tu trebuie sa le găsești o soluție,  nu sa încerci sa te scoți cumva. Am dat bacalaureatul anul trecut, deci nu mă poate acuza nimeni de mentalitate învechită. Nu poți sa înveți doar puțin,  așa cum nu poți primi o parte din punctaj pentru...intenție.  Dacă eu scriu acum un roman despre viața în anii 500 înaintea erei noaste,  nu scot un roman antic, ci unul contemporan. Pentru ca dacă ai fi învățat,  ai fi stiut ca acțiunea dintr-un roman e fictiva. E și vina profesorilor care poate nu v-au spus ( profa mea de romana ne-a pus sa scriem cu litere mari pe caiet ca "Morometii" nu e un roman interbelic deși are acțiune interbelica.) E și vina idioțeniilor  de carti care va sunt băgate pe gat scrise de niște profesori incompetenți,  e și vina internetului care pentru mulți e o mare capcana, crezând ca tot ce scrie aici e bun. Dar dacă te consideri nedreptățit intr-o chestie , ia masuri doar după ce ești 100% ca ai dreptate din surse VERIFICATE și OFICIALE. Nu pentru ca ti-a zis mama ca ea crede ca ai dreptate. Bac-ul e examenul maturității nu pentru ca îl dai la 18 ani. Sunt care îl dau și la 50. E numit așa pentru ca , teoretic măcar,  îl iei doar după ce mintea ta a atins un anumit prag intelectual. Dacă nu, faci o petiție ca asta cerandu-ți niște drepturi pe care nu le ai.