Romanii ii cer premierului britanic drepturi garantate

Ovidiu

/ #2598

2016-07-02 11:08

Aceasta petitie este un demers normal,o atitudine civilizata de protest impotriva unui tratamaent nedemn de o Europa de secol 21, impotriva unui popor cu nimic mai prejos decat celelalte. Nu e cazul sa mai comentez motivele pentru care si eu am semnat aceasta petitie. 

Dureros este insa faptul ca la cateva zile dupa lansarea petitiei, doar putin peste 18000 de romani au ales sa o semneze. In Marea Britanie traiesc probabil peste 200 de mii de romani, in afara tarii se pare ca sunt 3 milioane, toti avand in tara rude si prieteni... Si totusi, iata dovada ca nu ne intereseaza,traim cu totii pe sistemul '' Las' ca merge'' sau ''Las'pe altul ,nu e treaba mea''. Si atunci,de ce ne miram ca suntem tratati asa,e normal sa fim folositi ca un instrument,atat timp cat nu avem o reactie. Nu e suficient sa fim harnici si cinstiti ca si popor,oriunde ne ducem in lume. Atat timp cat nu(mai) avem coloana vertebrala,nu ne respectam intre noi,ne distrugem propria tara si nu mai dam doi bani pe valorile noastre,ce ne-am putea astepta de la straini? 

Putin peste 18000 de romani au catadicsit sa ia o pozitie fata de acest abuz...Nu ne mai intereseaza,suntem ca un bolnav de cancer in stadiu final,care deja nu mai e prezent in propria viata,desi traieste.