Examen National

Musafir

/ #3503

2016-06-29 19:44

Si eu, alta eleva de clasa a VIII-a.. Am dat azi proba la matematica, am facut impecabil restul lucrarii, incusiv geometria. Absolut tot am rezolvat perfect si am pus 8 acolo.

Mi se pare aberant ca o problema ca aia, la care nu stiu cat de multi dintre cei care au pus 3 au si gandit-o logic de le-a dat asa, e punctata la fel ca acele subpuncte de la al treilea subiect.. Adica.. In jumatate de ora am terminat primele doua subiecte si aceea a fost singurul exercitiu gresit, iar pentru subiectul al treilea am stat o ora si jumatate si am scris 5 pagini. Mi se pare de neconceput ca 5 puncte ia si Gigel care stie sa faca 10•5-50 si ca tot 5 puncte iau eu care am facut demonstratia aceea ca cele doua drepte sunt paralele si tot doar 5 puncte pentru perimentrul acela care e impecabil.

La mine in liceu au fost doua tabere, cei cu 3 si cei cu 8. Cei care au pus 3 n-au facut perimetru si paralelismul, iar cei care au pus 8 le-au facut sau macar au ajuns intr-un punct avansat. Doar mie mi se pare ciudat?

De asta, dragi oameni, noi, "prostii" care am pus 8, ne simtim frustrati si cerem sa se accepte ambele variante. Si da, am iesit din sala si cand am vazut ca trebuia 3 am inceput sa plang.