Petitie!

Julian

/ #436

2016-04-19 22:58

Sunt Constănțean, născut în 1944. Am locuit pe Strada Kiliei la Nr. 32, în Constanța până la plecarea la facultate. Deși trăiesc de 28 ani în Germania, iubesc România, iubesc fără limite orașul în care m-am născut. În Cazino am petrecut terminarea liceului ”Mircea cel Bătrân” și tot acolo am petrecut intrarea la facultate. Ce poți comenta ? Nu poți decât blestema. Începând cu scârba de Mazăre care și-a bătut joc de acest frumos oraș așa cum și-a bătut joc și de frumoasa stațiune Mamaia și continuând cu scârba de Băsescu, care a trăit și a făcut facultatea de marină și cea de securitate în minunatul oraș al nostru. Deci blestemați să fie !!! Cazinoul era emblema orașului Constanța, era locul în care ne plimbam seară de seară cu colegii, cu prietenele noastre și tot atât de mult cu părinții noștri. Nu există dimineață să nu ne uităm, de aici din Germania, la camera web de la piața Ovidiu, cu speranța că va fi reparată. Probabil că nu sunt fonduri pentru așa ceva. Blestemat să fie și domnul ”primar interimar” tot pentru poziția lui față de orașul meu natal. S-au instalat acolo numai pentru a se îmbogăți, pentru a face milioane. N-aș dori să mi se comenteze cele afirmate și nici cele ce urmează a le scrie. În timpul lui Ceaușescu, toate străzile din centrul Constanței, până la Cazino erau măturate și stropite cu cisterne-stropitori. În timpul lui Ceaușescu exista un seviciu de sistematizare privind arhitectura orașului. Timp de 30 de ani, cât acest serviciu a fost condus de arhitectul Poenaru Dumitru, nu s-a construit în Municipiul Constanța nici un garaj fără aprobarea acestui serviciu al primăriei. Să nu afirme careva că sunt comunist. Dacă eram comunist nu eram în Germania. Dar nu pot trece cu vederea, că după ce a fost împușcat Ceaușescu, cei care au prădat în stil mafiot România nu au fost capabili nici să vopsească ceea ce le-a lăsat el. Constănțenii mei și dumneavoastră toți românii, care în fiecare an vă faceți concediul la mare, luați atitudine, rugați-vă toate cunoștințele să semneze această petiție și să înfiereze sistemul, clasa politică și chiar pe președintele nostru sas, în care românii și-au pus mari speranțe. Românii și toți cetățenii străini care vor să meargă la Mamaia, sau la Constanța nu au posibilitatea să ajungă decât prin zboruri la București, la 265 de Km. depărtare de mare, pentru că nu există un aeroport în apropiere de orașul în care altă dată turismul era în floare. Ce a făcut tanti Udrea, ce au făcut predecesorii și urmașii ei pentru turismul românesc ? Cât să mai scriu, cât să mai blestem ?