Referendum limitare privilegii parlamentari

Musafir

/ #1806

2016-02-17 18:50

1. Fiindcă parlamentarii nu sunt o categorie superioară de cetățeni, dimpotrivă, dacă ar fi să-i uăm la "bani mărunți", cei mai mulți dintre ei ar trebui, pe bună dreptate, încadrați într-o categorie inferioară multor altor cetățeni, prin incultura lor crasă, comportament mahalagesc și prin lăcomia lor fără margini. Am avut și avem parlamentari (am avut chiar și miniștri) foști tractoriști, chelneri, aprozariști, lăcătuși mecanici... etc care, după 1989, și-au cumpărat "cu banu' jos", una sau mai multe diplome de absolvenți de diverse facultăți, unii dintre ei - atât de bătuți în cap încât uitaseră ca, înainte de asta, să-și cumpre și diploma de bacalaureat. Păi, de la acești semianalfabeți să avem noi pretenția să ne facă legi bune?
2. Pentru că s-ar crea o discriminare între ei și restul categoriilor de angajați în câmpul muncii.
Eu am lucrat în cercetare, am o mulțime de brevete invenție, cele mai multe dintre ele aplicate pe vremea când mai aveam industrie, deci, pot spune că am dat o pâine câtorva mii de oameni și familiilor lor, dar am o pensie de 10 ori mai mică decât a unui fost procuror, sau fost judecâtor, de parcă ei ar avea 7 kilograme de creier iar eu doar... 7 grame!!! Discriminarea există deja!
PS 1: Regret s-o spun, dar statistic vorbind, suntem o țară de lichele și de secături, onoare excepțiilor, mult prea puține însă pentru a schimba ceva și care nu fac decât să confirme regula. Ce popor cu scaun la cap ar alege să fie condus de un criminal (Ion Iliescu), de unul căruia îi era scârbă de poporul său (declarație la Viena, în timpul ultimei mineriade) și care se lamenta că a fost învins de sistem (Emil Constantinescu) și de un bembeluc bețiv, curvar și hoț (Traian Băsescu)! Și, culmea - primul și ultimul - nu doar o singură dată! Și, iarăși culmea - toți trei evrei, confirmînd parcă percepția multora că noi sintem un popor care nu se poate conduce singur! Ultima dată am ales un neamț (chiar că nu ne putem conduce singuri, nu-i așa?), dar și acesta și-a dat repede în petec aprobând Legea 217 (antilegionară) și HG prin care s-a instituit "ziua limbii maghiare" (dacă până astăzi există români de naționalitate maghiară, care nu cunosc o boabă de limbă română sau, dacă o cunosc, refuză s-o vorbească, nu m-ar mira ca, mâine poimâine, noi, românii get-beget să fim obligați să învățăm limba maghiară!). Cine a mai pomenit stat cică democratic, în care să se înființeze o institție de stat cu singura menire de a devaliza legal vistieria țării? Cum care instituție? ANRP-ul, evident!!! Iar exemplele ar putea continua!
Și mai trist este că, în fond, avem exact ceea ce merităm, fiindcă, dacă cineva își bate joc de mine, o face pentru că poate și are de cine-și bate joc, iar pentru asta singurul vinovat sunt EU!!! Și, da, avea dreptate Karl Marx când spunea: "Fiecare popor își are conducătorii pe care și-i merită!".  
PS 2: Aveți girul meu de a face cunoscut textul de mai sus pe care mi-l asum în totalitate!