MOLDOVA VREA AUTOSTRADA

Musafir

/ #608

2016-01-26 16:32

Pentru că de 27 de ani ni s-a tot picurat în minte că societatea capitalistă e cea mai bună și pe mine nu m-a convins absolut deloc. Am trăit în comunism, nu-l doresc, nu-l vreau absolut deloc înapoi, dar nici capitalismul nu m-a convins absolut deloc.Într-adevăr e exploatarea omului de către om. Capitalismul înseamnă patimă, lăcomie și ”peste cadavrul tău, numai să trec eu”. În 27 de ani de ”bunăstare” să nu fii în stare să contruiești MĂCAR o autostradă care să traverseze România...... Pe cînd alții au construit în 20 de ani peste 20000 km autostradă. AM văzut asta la tv, cu cîțiva ani în urmă, într-un documentar.
M-am săturat de masterplanuri, de studii de fezabilitate, de găsirea de idei sustenabile, de atragerea de fonduri de coeziune, de implementări, de ”vreeem locuri de muncă”, de atragerea de investitori străini, investitori care vin numai să ne secătuiască de toate (eu i-aș da afară din țară), m-am săturat de recomandări ale comisiilor UE și de corectitudinea lor politică, m-am săturat să fim conduși de străini, să facem ce vor ei, cînd vor ei (dacă vor...), să iau bătaia de joc de salar pentru că așa dictează ei sub motivul că nu avem bani, ptr că trebuie ”să vă plătiți datoriile pe care le-ați făcut la noi”, m-am săturat să hotărască străinii în casa mea.
Ce-i așa greu de înțeles că-i atît de simplu să faci o autostradă....... MĂCAR una.