Statutul cainilor ciobanesti

Razvan

/ #28 Re:

2015-11-29 21:49

#8: Cristian -  

Domnule Cristian, gestionar de fond de vanatoare, pot si eu sa va aduc la cunostinta cateva intamplari de pe un alt fond de vanatoare: 1. cainele statea la umbra unei tufe, era in jur de ora 14,30, cand din padure coboara o masina de teren in care erau 2 vanatori, opresc la o distanta de aproximativ 40m si impusca cainele ( motivul: ca asa vrea el si "ca poate"). 2. toata vara la interval de 3-4 zile in jurul orei 23,30- 24,00 una sau doua masini de teren ale vanatorilor trec prin pasune la braconaj. Pe ei cine ii vede? ( procurorul-vanator; judecatorul-vanator; avocatul-vanator; politistul-vanator etc.) am ramas noi fermierii cei mai prosti! Eu nu zic ca sunt si printre ciobani tot felul de specimene , dar sa nu generalizam... ca un caine bun de oi se face in timp . Si eu sunt de acord cu sanctiunile unde nu se respecta cateva reguli elementare, dar sa plateasca STAPANUL nu animalul ca el nu are nici o vina. Iar chestia asta cu pasunatul intre 06 decembrie si 24 aprilie INTERZIS este o aberatie! cum sa-mi interzici tu mie sa ies pe proprietatea mea? daca vin eu la tine acasa si iti spun ca nu mai ai voie sa iesi in curte 2 luni de zile ca asa m-am gandit eu, sa stai in casa! ce mi-ai spune????