Pentru Canonizarea Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului

Musafir

/ #1280

2015-09-02 11:31

Am fost de cateva ori la mormantul Parintelui si am simtit prezenta sa benefica in viata mea. Am vazut acolo mii de oameni veniti din toate colturile tarii , cei mai multi dintre ei nu veneau pentru intaia oara. Daca pelerinajul nu le-ar fi adus bucurie nu cred ca s-ar mai fi dus. Cel mai mult m-a impresionat insa urmatoarea intamplare: autocarul care ne-a transportat avea doi soferi maghiari care conduceau cu randul. Acestia ne-au povestit despre un pelerinaj pe care l-au facut cu alta ocazie la o manastire din Bosnia-Hertegovina . La un moment dat au avut o defectiune la autocar si au trebuit sa apeleze la niste mecanici de acolo. Acestia le-au rezolvat defectiunea si , la sfarsti cei doi soferi le-au oferit cate 20 de euro. Mecanicii aratau insa spre parbrizul autocarului , unde soferii aveau expusa o fotografie mare a Parintelui si repetau intr-una } Arsenie, Arsenie " . Lucrurile s-au lamurit in sfarsit , cei doi mecanici refuzau plata in schimbul unei fotografii cu Parintele . Soferii aveau mai multe, in urma pelerinajelor la Prislop si le-au dat acestora cate una si au refuzat sa ia banii inapoi. Bucuria mecanicilor a fost imensa, repetau intruna ceva in limba lor si plangeau sarutand fotografia Parintelui. Aceasta intamplare am auzit-o in data de 27 august a.c. si repet cei care povesteau nu erau de confesiune ortodoxa. erau insa si dansii convinsi ca ar trebui Canonizat. Ori de cate ori am fost acolo , am simtit ca Parintele a intervenit in vreun fel benefic in viata mea. In rugaciunile mele insa, nu am ispitit bunatate Domnului cerand lucruri desarte ( avere , bogatie ,care sunt trecatoare). Cred cu tarie ca Parintele, care l-a iubit pe Dumnezeu si pe Domnul si Mantuitorul nostru IIsus Hristos ca si pe Maica Sa se roaga pentru noi si rugile lui snat ascultate.