Cerem Marirea Salariilor Tuturor Medicilor in ROMANIA !

Marina73
Musafir

/ #130

2015-08-17 13:45

Desi nu mai lucrez in Romania tot sper ca se va schimba ceva in sistemul sanitar romanesc.
Nu am parasit Romania din cauza salariilor mici,ci din cauza ca nu am fost lasata sa lucrez aici desi am terminat doua rezidentiate pe care le-am inceput dupa examene nationale nu ca si a doua specialitate cum se obisnuieste pentru altii!

!Acesta e adevaratul motiv pentru care am parasit Romania si m-am vazut obligata ca la 42 de ani sa o iau de la capat in alt colt al lumii!

Nu am acceptat "sa discut" cu directorul unui asa numit spital la 80km de capitala de judet unde m-am nascut si am facut studiile si am trait toata viata mea.Am participat la o astfel de discutie pentru un post in orasul natal si spaga ceruta a fost imensa!Am refuzat sa dau aceasta spaga si sa lucrez in fiecare zi cu teama ca in garda nu o sa am un antibiotic sau un simptomatic sau ca o sa imi moara un pacient intr-un spital care asigura garzi dar nu are oxigen pentru insufcienta respiratorie acuta de ex!

Toti ne condamna ca nu ne ducem in locurile din tara unde e criza de medici-cu ce sa faci medicina acolo?Eu am incercat ca medic de familie sa lucrez la 75 km de oras si nici salvarea nu venea cind o chemam desi era un centru de permanenta la 20km de satul respectiv!M-am saturat sa vad centre de permanenta in mijlocul orasului unde exista spital judetean si alte 3 spitale dar in acel centru lucreaza si ia banii ca dorm medici care sint asistenti universitari!

M-am saturat sa candidez la ex de rezidentiat alaturi de cei de la MApN sau MAI ale caror nume sint trecute ca si cadidati ca si noi cei de rind dar nicaieri nu sint afisate posturile si locurile pe care candideaza!

Semnez aceasta petitie in speranta ca medicii romani s-au trezit si vor avea curajul sa spuna adevarul!