Cerem arestarea celor 7 baieti violatori din Vaslui!!

Musafir

/ #43437

2015-07-26 17:04

Nu urmaresc stirile TV, prefer emisiunule de radio romanesti, in primul caz predomina cazurile de viol, accidente rutiere, furturi etc. Nu-mi face nicio placere sa-i vad pe politicienii perocupati de orice, numai de bunastarea tarii noastre nu. Nuas fi citit articolul referitor la acest caz (on-line), daca nu as fi vazut un titlu, ceva de genul "nu a fost viol, ci sex-surpriza". Nu pot gasi cuvantul care sa defineasca ce am simtit, in timpul si dupa ce am citit articolul respectiv. De atunci, citesc cam tot ce apare, referitor la acest caz. Nu ma surprinde cu nimic atitudinea mai mult decat binevoitoare a magistratilor si nu ma va surprinde sanctiunea pe care o vor primi: in niciun caz excluderea din magistratura, cum s-ar impune, in acest caz. Eforturile lor de a face tot posibilul ca cei 7 indivizi sa nu sufere prea mult nu vor avea, in final, rezultatul scontat. Datorita acestui tanar, autor al petitiei, pe care il felicit din suflet pentru ceea ce a facut si face, nu numai pentru speta in cauza, indivizii vor primi o pedeapsa apropiata de ceea ce ar merita. Personal, consider inacceptabila o pedeapsa mai mica decat maximul pentru initiator, apropiata, daca nu la fel de mare pentru ceilalti, exceptandu-i pe cei trei care si-au recunoscut vinovatia. Scrisoarea doamnei profesoare din Iasi, dar si alte mesaje ale altor oameni, care fac sau nu parte din categoria "persoanelor publice", m-au emotionat. Nimeni nu s-a asteptat ca acest caz sa produca o asemenea reactie si nici nu s-ar fi intamplat asta daca nu ar fi existat acea reactie TOTAL impotriva cu ceea ce ne defineste pe noi, ca oameni, a parintilor, rudelor, prietenilor si, culmea(!), a unei importante parti a locuitorilor comunei Valeni. Sa tratezi in acest mod acest act de barbarie denota lipsa nu neaparat de cultura, cat mai degraba de omenie. De aceea consider ca magistratii care s-au ocupat de acest caz nu au ce cauta in aceste pozitii. De cei sapte infractori se vor ocupa o parte a puscariasilor, oameni cu un mai mare discernamant in a aplica o pedeapsa conforma cu gravitatea faptei comise decat "stimabilli" magistrati.
Raluca trebuie ajutata sa treaca mai usor peste aceasta teribila intamplare, si nu numai cu mesaje de incurajare, scrise ori verbale. In acest caz insa, sunt convins ca va avea parte de sprijinul unor oameni admirabili ca cei care au luat primii pozitie in acest caz care nu ar fi trebuit, oricate explicatii ni se dau despre lipsa de cultura sau de locuri de munca, intr-o Romanie a zilelor noastre.
M-as fi asteptat ca printre cei sapte sa existe si un suflet milostiv, care sa nu vrea sa ia parte la acest act oribil si, mai mult, sa faca tot posibilul pentru a salva fata din acele chinuri inimaginabile. Chit ca ar fi facut ceva impotriva prietenilor sai, ar fi dat dovada ca face parte din specia umana. Nu stiu cum ar putea fi numiti cei 7, chiar si bestii este prea bland pentru ei.
Fapta comisa de acestia, dar mai ales atitudinea sustinatorilor (aici ii includ si pe magistrati) ar trebui tratate si pedepsite corespunzator. Incerc sa sper ca se va incerca asta.