Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT :

/ #39315 Darius Vâlcov s-a ales cu un nou DOSAR PENAL. Fostul ministrul de Finanţe este suspectat de TRAFIC D

2015-06-03 13:08

Darius Vâlcov s-a ales cu un nou DOSAR PENAL. Fostul ministrul de Finanţe este suspectat de TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Darius Vâlcov, fostul ministrul de Finanţe, este anchetat într-un nou dosar penal. El a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru un nou dosar, fiind suspect de trafic de influenţă. Fostul ministru al Finanţelor se află în arest preventiv din 2 aprilie, fiind trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Reamintim că DNA l-a trimis în judecată, în 20 mai, pe Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, fost ministru al Finanţelor, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta.

Darius Vâlcov mai este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma totală de 2,5 milioane de lei, în cinci tranşe a câte 500.000 de lei, banii fiind daţi lui Prina, în municipiul Slatina.


Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

"Contractele încheiate între aceste firme, precum şi facturile emise în baza acestor contracte erau fictive, atestând împrejurări care nu corespund realităţii. Acest mecanism a avut drept rol, pe lângă disimularea sumei de 3.080.000 lei şi transferul bunurilor provenite din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sub forma unor opere de artă şi sub forma unor servicii, amenajări şi bunuri, în beneficiul unui hotel din municipiul Slatina, pe care inculpatul Vâlcov Bogdan Darius îl deţinea şi controla prin interpuşi", au mai scris procu_rorii în rechizitoriu.

Darius Vâlcov mai este acuzat şi că, începând din 2011, a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu şapte firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi, obţinând astfel foloase de 2.272.200 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei.

Citiţi mai multe AICI

http://www.evz.ro/valcov