Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Musafir

/ #38750 Deputatul Dobrinescu: "Şi eu am venit nepregătit, e adevărat… Vă spun poveşti, ce vreţi să vă spun?!

2015-05-28 13:18

Deputatul Dobrinescu, flituit de sindicalişti

Deputatul Traian Dobrinescu s-a luat în gură cu sindicaliştii şi disponibilizaţii de la Oltchim chiar în şedinţa de Dialog social organizată de prefectul Dumitru Cornoiu.

Liberalul a fost atât de puţin inspirat în relaţia cu disponibilizaţii şi sindicaliştii de la Oltchim, încât i-a acuzat că trăncăne aiurea la întâlnirile organizate cu oficialii judeţului, asta în timp ce recunoştea că habar nu are despre situaţia de la Oltchim, şi nici cine este ministrul Economiei.

,,Veniţi aici şi vorbiţi, vă certaţi, nu construiţi nimic. Parcă sunteţi la Teatrul Ariel sau pe stradă. Nu oferiţi decât scandal! Eu nu ştiu care este situaţia la Oltchim, nu ştiu nici ce v-a promis domnul ministru Tănase (Tudose), dar prin certuri nu rezolvaţi nimic. Aţi venit total nepregătiţi. Şi eu am venit nepregătit, e adevărat… Vă spun poveşti, ce vreţi să vă spun?! Este bine ca fiecare să vină cu tema făcută, eu nu o să mai vin!”, a spus deputatul şi a părăsit sala, nu înainte ca sindicaliştii să-l trimită în lumea largă pentru că papă banii statului degeaba.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, directorul Florian Mateiţă, reprezentantul administratorului judiciar, a punctat foarte clar că salariile compensatorii vor fi date de combinat, nu de guvern, în rate lunare de câte 1000 lei.
„Avem să dăm bani şi am recunoscut. Instanţa a suspendat acele procese intentate de foştii angajaţi tocmai pentru că am recunoscut că avem de dat bani, doar că puşculiţa este goală. Discuţia de acum este următoarea: Oltchim plăteşte 1000 de lei pentru fiecare disponibilizat începând cu luna iunie, că atâta poate. În acelaşi timp va menţine producţia, va menţine oamenii… Oltchim are prevăzut în planul de reorganizare să plătească integral aceste datorii, dar depinde de un moment care nu poate fi estimat la această dată, respectiv de vânzarea acelui SPV”, a declarat Florian Mateiţă, reprezentantul BDO Rominsolv.

Cum o veste proastă aduce după ea una şi mai proastă, Mateiţă a precizat că în următoarea perioadă societatea va fi obligată să reducă cheltuielile cu 450 000 de euro pe lună, prin reducerea numărului de angajaţi.
Astfel, până la finele anului vor pleca acasă încă 350 de oameni, mare parte de la rafinăria Piteşti.

http://www.infopuls.ro/index.php/administratie