Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

/ #32415 Mituiţii de la Oltchim vor să fie din nou mituiţi?

2015-01-22 12:21

Mituiţii de la Oltchim vor să fie din nou mituiţi?

Maramureşeanul prezent la toate televiziunile şi care este, recunosc, un maestru al vorbelor, a venit la Râmnicu Vâlcea. Cine, Liviu Pop. Sincer, nu-mi place personajul dar nici nu-mi displace. Era printre puţinii pesedaci care venea la B1 şi rezista fiind încăierat la greu de băsişti, pe vremea când B1 era Antena3 în oglindă.

A venit la Vâlcea să le spună ceva ălora care se vaietă de un an jumate, ăia de la Oltchim. Sincer, nu empatizez deloc cu ei. Dintr-un simplu motiv.

Acum 5 ani, când Roibu le mărea salariile, toţi ştiau că Oltchimul merge pe pierdere. Atunci de ce nu au mustăcit, de ce nu au pus întrebări, de ce nu li s-a părut nimic ilogic? Păi într-o firmă privată, economia simplă te învaţă că, atunci când scade producţia, patronatul reduce costurile şi face chiar concedieri sau scade lefurile. La Oltchim a fost pe dos, lunar se înregistrau pierderi, producţia scădea dar lefurile creşteau. Toţi au tăcut dar orice om cu scaun la cap ştia că la un moment dat totul se va prăbuşi, pentru că nu era sustenabil, era un balon de săpun care se umfla lunar…

Ce au însemnat acele măriri de salarii? DEX-ul are o explicaţie clară pentru asta – mituire. Au fost mituţi să tacă. Dar le-a convenit al dracu treaba asta, până când combinatul a făcut fâââs. Acum disponibilizaţii spun că nu au perspective de viaţă. Păi atunci, când leafa le era crescută artificial, pe datorii,  s-au gândit la asta? Deloc.

Aşa că nu îmi pare rău de ei.

Sunt mituiţii cărora le dispare la un moment dar mituiorul şi sunt nevoiţi să se trezească la realitate. Ce vor acum? Un nou mituitor? De ce îi cer bani lui Ponta? Să plătească din bugetul naţional, adică din banii mei? Păi eu am făcut datoriile combinatului?

Ei le-au făcut, ei au tăcut, atunci să fie sănătoşi, iar dacă prin absurd, Ponta le va da vreun ban din buget, eu mă duc primul la Bruxelles şi reclam acest guvern, pentru faptul că îmi ia bani să plătească datoriile făcute de un mituitor şi nişte mituiţi.

Aşa că Pop, la Râmnicu Vâlcea le-a spus ce era de spus. Răspunsurile le vor primi de la administratorii judiciari, nu de la Ponta.