Votati pentru mentinerea religiei in scoli

elev

/ #2018 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-06 20:33

#2006: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 In primul rand, sunt de acord la partea cu transportul in comun, dar pe jumatate. Sa nu credeti ca noi nu avem probleme, ca suntem non-stop cu zambetul pe buze, ca totul este roz. Sa stiti ca si noi avem zile proaste si zile in care nu ne simtim bine, avand nevoie sa stam jos. Singurul lucru pe care nu-l doresc in acel moment e sa se apuce un batran sa strige la mine sa ii cedez locul sau sa imi tina morala de ce nu i l-am cedat. Daca dansul are timp de asa ceva, sa se descarce pe propria persoana, nu pe mine, care deja am probleme. Nu contest faptul ca multi nu tin cont de persoanele batrane in transportul comun, dar inca o data... nu trebuie generalizat. Eu, personal, las de fiecare data persoanele mai in varsta sa se aseze (atat cat circul eu cu transportul in comun) in locul meu.

Religia consta in relatia dvs. cu Dumnezeul pe care il aveti. Si da, prin participarea la slujbe religioase se creeaza o comunitate, dar religia ramane tot ceva personal; cum am spus si mai sus, este relatia dintre dvs. si Dumnezeul dvs.

Exact, nu puteti face o apreciere pentru ca nu stiti ce se preda, nu stiti ce e prevazut in programa scolara. Aici nu sistemul de invatamant e stricat, ci faptul ca exista religia in scoala. Religia care te invata sa urasti. Programa pentru aceasta ora e facuta, din cate stiu, de persoane alese de BOR. Nu as avea nimic impotriva daca mi s-ar preda istoria religiilor sau o religie in care se pun problemele din fiecare zi si se gasesc solutii bazate pe IUBIREA fata de aproape. Exista destula ura in aceasta lume, iar ora de religie nu face decat sa amplifice acest lucru. Afectez relatia cu celelalte persoane pentru ca ele nu pot accepta faptul ca eu cred ca nu se poate dovedi existenta lui Dumnezeu, pana in momentul in care primesc dovezi concrete. Eu nu ma departez de persoane, ci ele isi schimba parerea din cauza neapartenentei mele la nicio religie: inca o data, persoanele judeca (asta nu se numeste opinie; opinia nu conteaza atat timp cat o persoana iti e prietena). Am observat deja acest lucru; dar daca o persoana nu te poate accepta asa cum esti, asta inseamna ca nu merita sa consideri acea persoana apropiata.

Despre ce fel de adevar vorbiti? Moralitate... aici depinde. Este relativ. Consider normala relatia dintre 2 persoane de acelasi sex, pentru ca ma incadrez in aceasta categorie. Bun, ma voi transpune pentru cateva minute in gandirea crestina adevarata. Dumnezeul meu, al crestinului, este iubire. M-a invatat sa imi iubesc aproapele ca pe mine insumi. Dumnezeu a creat toti oamenii, inclusiv pe cei homosexuali. De ce i-a creat in acest fel? Ca sa avem noi pe cine blama si pe cine sa uram? El ne-a spus ca ne iubeste si ca si noi ar trebui sa ne iubim unii pe altii, indiferent de cum suntem...; bun, sper ca ati inteles ideea. Opinia dvs. este gresita; daca sunteti anti-persoane LGBT, de ce folositi smartphone-uri, calculatoare etc? (fara Alan Turing nu s-ar fi dezvoltat ramura tehnologica si nu s-ar fi ajuns in acest punct; pe langa asta, cel de-al doilea razboi mondial s-ar fi prelungit cu multe luni daca nu reusea acest om, ucis de presiunea pusa de biserica si legea din acea vreme, sa decripteze informatiile nazistilor - am pierdut un creier foarte important care ar fi avansat tehnologia considerabil daca ar fi fost lasat in pace). Puteti sa aveti o parere, nu ma deranjeaza; dar sa nu judecati. Si nu incercati sa fortati parerea dvs. pe altii. Daca sunteti de parere ca a fi gay este o alegere, ganditi cand ati facut dvs. alegerea de a nu fi gay. Daca sunteti de parere ca acest lucru se poate schimba, incercati dvs. sa va schimbati pentru 1 saptamana si vedeti daca functioneaza. De cine am fost creat? Dupa gandirea unui crestin, de Dumnezeu. Aveti dvs. puterea sa criticati/contestati creatia lui Dumnezeu? Dupa ce scrie in Biblie, eu consider ca nu. Si credeti-ma ca persoanele LGBT sunt puse sub o mare presiune; rata MULT mai mare de suicid, MULT mai mare de depresie si exista chiar si cazuri in care sunt abandonati de catre parinti (care, parerea mea, nu se pot numi parinti). In cazuri asa de grele, biserica ce ar trebui sa faca? Sa puna mai mare presiune pe ei? Sau sa ii ajute? Dvs. ce credeti ca face?

Adevarat, toti suntem manipulabili si suntem manipulati in fiecare zi. Dar eu consider religia o forma de manipulare. Biblia a suferit, probabil, o gramada de modificari/adaugiri de cand a fost scrisa de un om (probabil care intentiona tot sa manipuleze).

De acord, populatia Coreei de Nord e spalata pe creier de catre regim si sunt fortati sa fie atei. Dar peste aceasta bariera se poate trece. Dupa gandirea mea de fost crestin, Dumnezeu nu ar insemna biserica, Dumnezeu nu ar insemna o comunitate de oameni. Dumnezeu ar insemna o entitate care te-a creat si care te poate asculta indiferent de locatia ta: biserica, acasa sau pe strada. Dar din nou, religia nu e un lucru personal, cum ar trebui. Pe de alta parte, nu sunt de acord cu ultima afirmatie. Cum am scris si mai sus, consider religia o forma de manipulare, deci logic vorbind, deja sunteti o persoana manipulata, daca se considera premisa adevarata.

Nu consider acest lucru unul major. Nu se scoate religia din scoli. Pur si simplu cine va dori sa faca, va face. Doar ca nu mai este pusa pe prim-plan, cum a fost inainte. Nu sunteti o persoana familiara cu programa, nu stiti cate prostii ar trebui invatate. Si aici nu e vorba de profesor, ci de cei care au gandit ora de religie. Nu consider ca ar crea un precedent in justitia Romaniei. Nu are nimic de a face acest lucru cu justitia Romaniei (daca am inteles eu bine ce ati vrut sa spuneti)