Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #2006 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-06 01:10

#1982: elev - Re: Re: Re: Re:  

 Se spune ca tinerii de azi nu sunt civilizati si educati.  Hai să-ţi dau nişte exemple, şi concluzionezi tu: transportul în comun: stai la o uşă, sau mijlocul de transport opreşte chiar în faţa ta. Eşti ignorat sau mai rău –ignorată – şi trece din dreapta sau stânga ta un tânăr şi urcă în faţa ta. Se aşează pe scaun cu non-şalanţă, fără a se uita dacă măcar există în apropiere o persoană mai în vârstă. Dacă este în metrou, se lasă pe scaun, în jos, întinde picioarele şi se apucă să mânuiască telefonul. Iar tu cu greu te ţii de bară, poate mai ai şi bagaj în mână, sau ca să treci pe mijlocul metroului, trebuie să ai mare grijă să-l ocoleşti. Să-ţi cedeze locul n-are cum, pentru că oricum nu se uită decât la telefon... Oricum ai adresa, dacă nu mai suporţi a 1001-a situaţie, un comentariu, ai impresia că tu te-ai născut mult în urma lui, şi meriţi să fii nu prevenit, ci chiar tras de urechi de el. Mi s-a întâmplat ca după două-trei propoziţii o fătucă cu mult tupeu să-mi spună „Ssst! Taci din gură!” Efectiv rămâi interzis. Lista continuă cu imens de multe lucruri care demonstrează că acasă nu se mai face sau DEOSEBIT DE GRAV, nu se mai ascultă educaţia pe care o dau părinţii. Ca să primeşti educaţie, TREBUIE IN PRIMUL RÂND SĂ ASCULŢI. Sportul naţional este replica tăioasă a celor mai mulţi dintre tineri când indrăzneşti să le comunici ceva. A ajuns să-ţi fie frică să deschizi gura. Şi apoi vorbele vulgare care sunt scoase din gură la orice oră şi în orice situaţie. E chiar un titlu de maturitate şi emancipare să le foloseşti fără a clipi.

Consider religia un lucru personal, la fel cum consider sexualitatea. Da, aceasta din urmă este un lucru intim, doar două persoane trebuie să ştie de el. Da, religia este un lucru personal, ca şi convingere. Nu, pentru că religia este pentru un grup, grupul care participă la o slujbă religioasă, pentru o comunitate, cea parohială, pentru o intreagă populaţie, când aceasta reprezintă totalitatea celor care fac parte din aceea biserică.

Eu nu sunt o persoana religioasa si sunt semi-obligat de lege sa particip la aceste ore, in care aud lucruri imorale: critica, ura aruncata asupra altor oameni, judecarea unor tipuri de oameni. Nu ştiu, nu pot face o apreciere fără a fi fost de faţă. Poate profesorul nu cunoaşte bine principiile pedagogice. Dar păcatul, neascultarea şi lucrurile nefireşti sunt cele care despart pe om de Dumnezeu. Dacă păcatul este făcut din neştiinţă, el poate fi regretat, luăm deci aminte la starea noastră şi la ceea ce am cauzat prin acel păcat. Dacă însă eu mă învârtoşez, şi spun că nu-mi pasă de Dumnezeu, sau El nu există pentru că eu vreau să fac VOIT un anumit păcat, sau să persist în lucruri nefireşti, sigur eu sunt cel care mă lepăd de Dumnezeu. Şi-n viaţa de toate zilele, când un copil vrea să fie mai deşptept decât părinţii lui, să facă cum vrea el, să se drogheze poate, să se destrăbăleze poate, şi când insistă în ceea ce vrea el, ajunge să plece de acasă, din pricină că-şi face propria voie. Cum va fi privit aceea categorie de tânăr? Nu va fi indignată toată lumea? Nu-l va critica? Da, când nu te doare, când nu simţi că in familia ta s-a întâmplat o dramă, sigur că poţi să spui, ei, hai să fim toleranţi, buni, ce s-a întâmplat? Doar o mare durere... Rupând relaţiile cu Dumnezeu, le afectezi şi pe celelalte, umane, oricâtă bunăvoinţă ai avea. Observă numai... Dar în timp.

Unde sunt legile religiei crestine? Cele in care se spune sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti si sa nu judeci? Dar nu, vad ca e necesar sa blamam homosexualitatea, alte religii si multe alte lucruri. Una este să judeci, alta este să ai o opinie, şi alta este să expui un percept moral şi biblic încălcat. Nu trebuie să mai spui adevărul că superi?

Personal, va spun ca nu sunt un om usor manipulabil deloc. Urasc sa fiu manipulat.  Nimeni nu o iubeşte. Şi-i este ruşine când realizează că a fost folosit. Manipulare nu înseamnă să preiei mot-a-mot un lucru si sa-l repeţi sau să crezi în el cu uşurinţă. Înseamnă de cele mai multe ori să amesteci adevăr cu neadevăr şi să-i dai celui manipulat,  încet-încet, impresia că o anumită ideea este formulată chiar de el, că el este un deştept care s-a luminat într-o privinţă. Prima mare manipulare de 25 de ani încoace a fost Revoluţia, apoi mineraidele, apoi fiecare campanie electorală. Câştigă într-o campanie cel care i-a manipulat cel mai bine pe votanţi. Care îi ia prin surprindere, să zic aşa. Apoi, la rece vei afla cu totul altceva. TOŢI SUNTEM MANIPULABILI.

Sunt familiar cu faptul ca dictaturile nu sustin religia. Coreea de Nord este inca tara comunista si sunt tara cu cei mai multi atei din lume.  Aceia sunt FORŢAŢI să fie atei, nici să gândească nu au voie, daramite să fie credincioşi. Credinţa este o ameninţare. Pentru că îl face pe om liber şi puternic. Şi neinclinat să facă compromisuri. Şi, ai să mă contrazici, mult mai puţin manipulabili.

Oricum ideea de la care pornisem este că NU TREBUIE SĂ FAC CERERE PENTRU UN DREPT GARANTAT CONSTITUŢIONAL.

Dar dacă acest articol „La solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate să nu frecventeze orele de religie. În acest caz, situaţia şcolară se încheie fără această disciplină. În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină.” este neconstituţional, atunci el cade din lege pur şi simplu. Nu inversezi termenii şi spui „ Aşa este constituţional”.

O decizie opusă a dat aceeaşi CCR acum câţiva ani. Iar revolta oamenilor este aceea că o răsucire de condei schimbă radical o decizie, şi creează consecinţe şi un precedent periculos chiar în justiţia României.

Altfel, numai de bine.