Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Musafir

/ #2004 Re:

2014-12-05 22:29

#1992: -  

Majoritatea crestinilor sunt crestini doar cu numele. Fac fix ce este cel mai mare pacat din biblie: judeca. Vorbiti de dragoste, dar religia instiga la ura pentru cei diferiti de voi.

Prima propoziţie e adevărată. Au fost doar botezaţi. Dar între timp sufletul şi mintea s-a întunecat. Iar primul păcat nu este judecata. Ea nu este judecată dacă nu face categorisiri şi dă verdicte. Dacă constată o faptă, nu este judecată. Iar referitor la instigare, dă-mi un exemplu de instigare.

Tineti post doar la mancare ca de barfit tot barfiti si vorbiti urat.

Iertare, dar noi ştim că suntem păcătoşi. Avem şi slăbiciuni, avem şi păcate. Suntem conştienţi că suntem aşa. Dar avem o ţintă şi-un ajutor: Hristos cel răstignit şi înviat.

Sa nu mai zic de popii care fac politica la biserica unde ii pacalesc pe batrani sa voteze cu 'omul lui dumnezeu', adica Ponta.

Şi cei care au îndemnat la votul pentru Iohannis aveau voie? Şi acum doar teorie: unde scrie că un preot n-are voie la opinie politică sau nu trebuie să şi-o exprime în public? Este mai puţin cetăţean decât ceilalţi? P.S. Am votat I. Dar nu ştiu dacă să mă bucur că a ieşit.

Sa mai pomenesc de popii care dau interviuri sexiste si afirma ca femeia sa stea acasa sa faca prunci si sa isi satisfaca barbatul, sa nu ii trebuiasca o cariera sau sa conduca?

Are dreptate. Un rost al femeii este cel de a face copii. În ultima vreme nu mai poate, nu mai vrea, nu mai are timp, n-are cu ce să-l crească după standardele ei, etc, etc. Iar în câţiva zeci de ani România se va depopula (cel puţin de populaţia românească), iar cei astăzi tineri nu vor avea cine să le dea pensii, populaţia existentă fiind îmbătrânită. Şi asta pentru că este dreptul ei şi al soţului ei să-şi „planifice” un copil (de regulă), doi (mai rar) sau niciunul ( în proporţie înfricoşătoare). Dreptul lor! Şi-al ţării care va muri. Poate va exista o alta: de rromi ( să fie sănătoşi), dar nu ştiu dacă vor şi muncii, de musulmani ( şi atunci nici în somn nu vom mai spune ceva de religie) sau de rasa galbenă. Sunt multe necunoscute până atunci. Iar femeia nu poate face şi carieră la vârf, să aibă grijă şi de casă, să facă şi să aibă grijă şi de copii. Când se va gândi să facă un copil, nu va mai putea. Iar pentru creşterea unui copil este nevoie de mai multă grijă. Femeia însă trenuie să aibă şi ea o carieră, e chiar necesar, dar nu trebuie să facă din cariera de top un ţel.

Am gasit niste idiotenii pe ortodoxiatinerilor de am ramas gura casca. Aparent, o femeie imbracata vara in haine mulate sau pantaloni scurti e o ispita si e vina ei daca e violata. De ce nu puneti problema invers: mai bine educati barbatii sa respecte femeile. O fusta scurta nu e o invitatie la dezmat.  

Ortodoxiatinerilor nu este un site oficial al Bisericii, ci sunt nişte tineri ortodocşi care îşi exprimă părerea lor despre problemele ortodoxiei. Dacă printre ei sunt teologi, cer iertare. Dar oricum nu sunt vocea avizată şi autorizată a BOR. Şi nu sunt a-toate cunoscători. Sunt convisă că oricând pot să-şi revizuiască o părere proprie greşită. Iar faptul că femeia este o ispită când se îmbracă sau comportă într-un anume fel, da, aşa este. Nu contest că şi un bărbat poate fi animal chiar dacă tu eşti bătrână, urâtă, şi n-ai ridicat privirea.

Nu toate femeile violate se imbraca 'sexy'. Sunt si batrane violate de exemplu. Erau si ele 'sexy' in capot si batic si au ispitit 'saracii' barbati la viol?

Religia sa fie pentru cine o doreste. Nu este normal ca toata lumea sa faca obligat-fortat religie.

Dar este normal să-şi anunţe renunţarea la acest drept constituţional şi nu eu să fac cerere pentru un drept garantat constituţional. Măine, dacă uit să fac cerere pentru dreptul de a respira, probabil voi fi pedepsită că am săvârşit o infracţiune. Sau mă taie de la porţie.

Dacă mi-am exprimat o părere care supără, cer IERTARE!!!